Connect with us
Incendiu la Pleașa, județul Prahova, la un depozit de materiale plastice

Știri

Incendiu la Pleașa, județul Prahova, la un depozit de materiale plastice

Incendiul  izbucnit marţi la un depozit de materiale plastice din satul Pleaşa, judeţul Prahova, a fost lichidat, dar pompierii militari verifică în continuare existenţa unor eventuale focare ascunse.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, sublocotenent Raluca Vasiloae, a declarat, pentru AGERPRES, că în incendiu au ars 50 de tone de materiale plastice, din cele 300 care erau depozitate, fiind afectat şi peretele exterior al unei clădiri de birouri, pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, fără ca imobilul să fie avut de suferit în interior.

Cele 40 de persoane care lucrau în incintă s-au autoevacuat, nefiind înregistrate victime.

Potrivit sursei citate, pompierii militari acţionează în continuare la faţa locului, pentru a verifica dacă mai există eventuale focare ascunse, care s-ar putea aprinde.

Cauza care a dus la izbucnirea focului şi valoarea pagubelor vor fi stabilite ulterior, a mai informat Vasiloae.

Citește și : Argeș: Incendiu la spitalul din Valea Iașului. Peste 150 de pacienți, evacuați

Incendiu puternic la secţia unei fabrici de îmbuteliere a lichidului de parbriz, la Miercurea Ciuc

Un incendiu puternic a cuprins, luni, secţia unei fabrici de îmbuteliere a lichidului de parbriz, la Miercurea Ciuc, focul cuprinzând în totalitate construcţia metalică, fără să provoace victime.

Şeful Centrului Operaţional ISU Harghita, col. Ovidiu Dudu, a declarat pentru AGERPRES că la sosirea echipajelor de intervenţie incendiul era generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi, iar acoperişul era prăbuşit în interior.

Echipajele de pompieri din cadrul Detaşamentului Miercurea Ciuc au acţionat, cu patru autospeciale, pentru localizarea incendiului, pentru ca acesta să se nu extindă la mai multe rezervoare cu alcool aflate în apropiere, iar în prezent lucrează la lichidarea acestuia.

Potrivit sursei citate, muncitorii care lucrează la respectiva secţie erau în pauza de masă şi nicio persoană nu a fost rănită.

După stingerea focului, se va stabili cauza care l-a generat, dar se va face şi o evaluare a pagubelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top