Connect with us
Incendiu la Uzina Mecanică Cugir - O femeie a murit

Știri

Incendiu la Fabrica de Arme Cugir – O femeie a murit

O explozie urmată de un incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum a izbucnit, luni dimineaţă, la Uzina Mecanică Cugir, una din cele două fabrici de armament din oraş.

Update: Explozia, urmată de incendiu, produsă luni la o fabrică de armament din Alba, soldată cu un deces, a avut loc la Fabrica de Arme Cugir şi nu la Uzina Mecanică Cugir, societate cu acelaşi specific, aşa cum iniţial a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba pe baza informaţiilor care i-au fost furnizate prin apel telefonic, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Potrivit ISU Alba, explozia s-a produs într-un tunel de testare a muniţiei. O angajată, data iniţial dispărută, a fost găsită carbonizată.

Incendiul, care s-a manifestat cu degajare mare de fum, a fost lichidat, la intervenţie participând echipaje ale ISU Alba, Hunedoara şi Sibiu, a precizat purtătorul de cuvânt al inspectoratului, maior Tristan Fogaroşi.

Știre inițială

Pentru stingerea incendiului acţionează pompierii din trei judeţe, Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Un echipaj de intervenţie chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CRBN) a plecat din Sibiu pentru a interveni în sprijinul pompierilor care se luptă să stingă incendiul de la fabrica de armament din Cugir (judeţul Alba), a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Cristina Criveanu.

„Echipaj CBRN (intervenţie chimică biologică, radiologică şi nucleară) se deplasează pentru a interveni în sprijinul ISU Alba, în localitatea Cugir la fabrica de armament”, a declarat Cristina Criveanu.

Potrivit ISU Alba, o femeie a fost găsită carbonizată de pompieri, în incendiul de la fabrica de armament din Cugir.

Incendiu la Uzina Mecanică Cugir. Aici se fabrică armament

La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre (12,7 mm, 14,5 mm, 5,56 mm), pistol automat şi semiautomat de calibru 9 mm, accesorii, fiind unic producător de armament de calibru NATO 12,7X99 mm tub de oţel.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel.

În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba anunțase anterior că Garda Sebeş intervine cu o autospecială şi şapte subofiţeri pentru stingerea unui „incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum la Uzina Mecanică Cugir”. La faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD. Au fost cerute forţe în sprijin de la ISU Hunedoara şi ISU Sibiu.

Ulterior, autoritățile au transmis că o persoană de sex feminin este dată dispărută.

Momentan, nu se cunosc cauzele pentru care s-a produs acest incendiu, însă o anchetă va stabili acest lucru.

Citește și: Un nou incendiu major în Ploiești. Pompierii au intervenit

1 Comment

1 Comment

  1. Petru

    2018-11-12T14:46:14+02:00 at 14:46

    Nu mai scrieti din burta! Incendiul s-a produs la Fabrica de Arme Cugir, nu la Uzina Mecanica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top