Connect with us
Jafurile din Sinești: Trei suspecți, reținuți. Ce a decis ministrul Carmen Dan

Știri

Jafurile din Sinești: Trei suspecți, reținuți. Ce a decis ministrul Carmen Dan

Cazul jafurilor din Sinești a intrat în atenția presei, după ce mai mulți șoferi care au trecut prin zona localității ialomițene s-au plâns că au fost furați și chiar atacați de clanurile locale de romi, după ce parcau mașinile în zonă.

Poliţia Română a anunţat că în urma cazurilor „jaf la drumul mare” de la Sineşti a fost propusă de MAI declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful IPJ Ialomiţa, comisarul Cristian Ivan  şi de alţi opt poliţişti din cadrul Inspectoratului.

Ministrul Afacerilor Interne (MAI) a aprobat propunerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) de declanşare a procedurii cercetării prealabile faţa de cei aflați în cauză.

Controlul a vizat atât activitatea managerială, dar şi modul de îndeplinire a sarcinilor şi atribuţiilor specifice poliţiştilor din cadrul IPJ Ialomiţa.

„Menţiuni cu privire la situaţia furturilor din autoturisme de la nivelul judeţului Ialomiţa se regăsesc în evaluările de la nivelul IPJ Ialomiţa, doar din punct de vedere statistic. Inspectoratul de Poliţie nu a realizat o analiză punctuală a situaţiei nici din zona Sineşti, nici din altă zonă criminogenă, lucru care denotă superficialitate în abordarea problematicii cu modul de operare deosebit. (…)

De asemenea, cu toate că pe raza comunei Sineşti au fost sesizate mai multe tentative de furt şi furturi din autoturisme, nu au fost dispuse măsuri eficiente pentru identificarea cauzelor generatoare, prevenirea şi combaterea acestor fapte, activităţile fiind efectuate în mod formal”, a declarat Georgian Drăgan purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cine sunt cei reținuți în cazul jafurilor din Sinești

Între timp, trei bărbați au fost reținuți, fiind acuzați de furt, faptă comisă la data de 27 aprilie, în apropiere de localitatea Sineşti.   Aceştia ar fi sustras dintr-un autoturism aflat staţionat în apropiere de localitatea Sineşti, o geantă ce conţinea mai multe bunuri.

Autoturismul în cauză aparţinea unui bărbat de 47 de ani, din municipiul Bucureşti. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite.

Cei trei sunt din localitatea Movilița și au 18, 35, respectiv 38 de ani.

Citește și: Agresor sexual, reținut în București după ce a agresat o fetiță de 9 ani

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top