Știri
Legea care prevede aceeași vârstă de pensionare pentru personalul din cercetare, promulgată. Care este vârsta minimă
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea pentru completarea Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare, a informat Administraţia Prezidenţială.
Deputatul Varujan Pambuccian a inițiat legea potrivit căreia atât bărbații, cât și femeile din cercetare-dezvoltare ies la pensie la împlinirea vârstei de 65 de an.
Camera Deputaţilor a adoptat pe 28 februarie legea care vizează stabilirea aceleiaşi vârste standard de pensionare pentru personalul din acest sector, la împlinirea vârstei de 65 de ani.
„Vârsta de pensionare pentru personalul de cercetare-dezvoltare este de 65 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi”, prevede legea, iniţiată de deputatul Varujan Pambuccian.
Care sunt excepțiile de la prevedere
De asemenea, conform unui alt alineat, prin excepţie de la această prevedere, personalul de cercetare-dezvoltare se poate pensiona în condiţiile prevăzute de legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Legea nr. 263/2010 prevede o vârstă standard de pensionare de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei.
Totodată, preşedintele a promulgat Legea pentru ratificarea rezoluţiei Adunării Statelor Părţi (ASP) la Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale (CPI), adoptată de cea de-a XIV-a sesiune a ASP la Statutul de la Roma al CPI (14/Res.2), la 26 noiembrie 2015, privind articolul 124 din Statutul Curţii Penale Internaţionale, adoptat la Roma, la 17 iulie 1998.
TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dezvăluit când vin primele doze de imunoglobulină
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat vineri că săptămâna viitoare va ajunge în România imunoglobulina achiziţionată prin Mecanismul european de Protecţie Civilă.
„Săptămâna viitoare va veni în ţară imunoglobulina pe care am achiziţionat-o prin Mecansimul de Protecţie Civilă, plus că vor mai veni încă câteva mii de fiole de la distribuitori care au întins o mână României.
Acele zece mii de doze plus câteva mii de doze de la distribuitori”, a declarat Sorina Pintea, prezentă vineri la Forumul Naţional de Gineco-Oncologie, organizat de Societatea Română de Chirurgie şi Ginecologie Oncologică.
CITEȘTE ȘI: Ai lucrat cel puţin un an în străinătate? Iată cum poţi primi o pensie uriasă
Vești mari pentru români! Poți ieși mai devreme la pensie! Iată care sunt condițiile!