Connect with us
Lia Olguța Vasilescu, anunț despre pensii. Ce va aduce Legea Pensiilor

Știri

Lia Olguța Vasilescu, anunț despre pensii. Ce va aduce Legea Pensiilor

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut noi precizări despre pensii și despre legea pensiilor.

Aceasta a spus că a apărut o lege care să regleze inechitățile din sistemul public de pensii, iar de sâptămâna viitoare, legea pensiilor va fi lansată în spațiul public.

„Aș vrea să vă spun că sunt bani de pensii, că am primit bani în plus la rectificarea bugetară pentru plata pensiilor, pentru că am făcut și o rectificare legislative pentru cei care au ieșit la pensie în 2011. 

A apărut o lege care reglează inechităţile. S-a reglat şi era nevoie de bani în plus.

Asta ca să se lămurească inclusiv domnul Iohannis care nu mai poate să doarmă de grija pensionarilor. Am avut toată săpătămâna discuții cu Liviu Dragnea și cu premierul.

Și astăzi am avut o discuție cu domnul Dragnea, urmează mâine (nr. duminică) o ultimă discuție cu domnul Liviu Dragnea despre legea pensiilor, iar săptămâna viitoare va fi lansată în spațiul public”, a spus Lia Olguța Vasilescu, sâmbătă, la România TV.

Olguța Vasilescu: Pensiile vor crește anual

Olguța Vasilescu a mai spus că va intra o nouă formulă calcul a pensiilor, prin care aceastea ar urma să crească anual.

„Legea se va aplica etapizat, pensiile vor crește anual. Va intra și noua formula de calcul și care veți vedea că aduce în plus creșteri la pensii. Chiar este o creștere a pensiilor.

Săptămâna viitoare vom fi alături de dvs, vom explica toți ce înseamnă această lege și ce beneficii aduce pensionarilor. Deci nu ne-am zgârcit deloc, pentru că oamenii care au muncit pentru această țară trebuie să aibă condiții de trai decente.

Săptămâna viitoare, așa cum v-am zis, probabil marți sau miercuri, veți avea toate datele prezentate”, a mai spus ministrul Muncii.

Oameni cu stagii egale, condiții similare, au pensii diferite. Asta e o inechitate care va fi îndreptată. Este o lege a justiției sociale. Nicio pensie nu scapă. Toate pensiile vor crește.

Recompensează mai bine munca. Această nouă lege va mări ritmul de creștere. Introducem 100% principiul contributivității. Cei care lucrează la companii care nu le plătesc asigurările sociale pot avea probleme.

Fiecare angajat va avea o informare anuală cu numărul de puncte acumulat”, a spus liderul PSD.

Citește și: Adevărul despre pensiile românilor! Șapte milioane de oameni sunt vizați

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top