Connect with us
Litoral 2018: Peste 170 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru siguranţa turiştilor

Știri

Litoral 2018: Peste 170 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru siguranţa turiştilor

Litoral 2018. Mai multă liniște pentru cei care vor vizita litoralul anul acesta. Prima serie de 173 de poliţişti delegaţi din teritoriu vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent în zona staţiunilor de la Marea Neagră, anunţă IGPR.

În baza Planului de acţiune „Litoral 2018”, începând de joi a fost suplimentat numărul de poliţişti care acţionează pentru liniştea şi siguranţa turiştilor de pe litoral. Așa că vizitatorii litoralului românesc, pot răsufla lniștiți din punctul de vedere al siguranței. Dar aceștia sunt rugați, de asemnea, să nu își lase lucrurile nesupravegheate.

Astfel, în perioada 28 iunie – 3 septembrie, vor fi prezenţi în staţiuni 406 poliţişti.

Dintre aceştia, 233 de poliţişti sunt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, iar 173 de poliţişti, pe fiecare serie, sunt de la alte inspectorate de poliţie judeţene, fiind delegaţi pentru a acţiona în zona staţiunilor de pe litoral, pentru prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor şi a bunurilor celor care aleg să îşi petreacă vacanţa la malul mării.

În activităţi sunt angrenaţi poliţişti de la ordine publică, poliţişti rutieri, de la acţiuni speciale, de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, criminalistică, transporturi şi de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, care acţionează împreună cu colegi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și: Şase persoane au murit înecate pe litoral de la începutul sezonului estival

Ce se va face în privința informării turiștilor

În această perioadă, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la prevenirea furturilor din camerele de hotel, din auto, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, la hoteluri şi locuri de cazare omologate, în locuri vizibile, au fost afişate materiale preventive, iar turiştilor le-au fost distribuite pliante şi brăţări informative.

O atenţie deosebită este acordată şi taberelor şcolare de pe litoral, în cadrul cărora se vor derula campanii de prevenire în rândul elevilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top