Connect with us
Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor din Piața Victoriei: „Nu am folosit toate grenadele”

Știri

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor din Piața Victoriei: „Nu am folosit toate grenadele”

Maiorul Laurențiu Cazan, comandantul intervenției de vineri, 10 august din Piața Victoriei, care și-a cerut scuze pentru operațiunile de vineri seară, în urma cărora peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, a oferit explicații despre grenadele folosite la protest.

Întrebat câte grenade s-au folosit, ce cantităţi de gaze lacrimogene, Cazan a evitat un răspuns clar, precizând doar că aceste date sunt centralizate şi că au fost folosite „mijloacele din dotarerea Jandarmeriei”, potrivit News.ro.

El a spus că substanţele utilizate au fost achiziţionate de la firme de specialitate, avizate pentru comercializarea unor astfel de produse.

Citește și: Ce spune comandantul operațiunii din Piața Victoriei despre jandarmerița agresată: „M-a speriat”

„Nu le-am folosit pe toate pe care le-am avut la dispoziţie, cum se vehicula”, a precizat Cazan

El a menţionat: „Această muniţie nu este letală, e în dotarea noastră, avem dreptul să o folosim. Este achiziţionată în baza anumitor criterii, cerinţe de la firme specializate, care au aviz pentru comercializarea acestor produse”.

Citește și: Mai mulți participanți de la protestul din 10 august au ajuns din nou la spital: „Am o durere care nu trece deloc”

Cazana a afirmat că aceste substanţe nu prezintă risc pentru populaţie.

„Noi le folosim şi pe timpul acţiunilor noastre de pregătire”, a argumentat el, spunând că nu a fost în intenţia jandarmilor să facă rău populaţiei.

În ceea ce priveşte efectivele care au participat la intervenţie, Cazan a estimat că este vorba despre aproximativ 1.000 de jandarmi şi a precizat că au participat inclusiv cei de la Brigada Specială, dar structura specializată în ordine publică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top