Connect with us
Mare atenție! Un bărbat a fost înșelat prin metoda „mașina de cusut”. Cum funcționează metoda

Știri

Mare atenție! Un bărbat a fost înșelat prin metoda „mașina de cusut”. Cum funcționează metoda

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara a anunțat că un bărbat din judeţul Timiş a fost înşelat cu 7.000 de euro prin metoda „maşina de cusut”. Bărbatul a plătit aceşti bani unor necunoscuţi pe care i-a întâlnit în Deva şi care i-au promis că-i vor face rost de acte care să ateste faptul că maşina de cusut pe care o deţine este una originală şi poate fi vândută unui colecţionar.

Fapta s-a petrecut în urmă cu o săptămână, bărbatul de 51 de ani relatând poliţiştilor că persoane necunoscute i-au spus că va primi 60.000 de euro pe maşina de cusut pe care o are, dacă o va vinde unui colecţionar de astfel de obiecte.

„Colecţionarul” i-a solicitat actele maşinii de cusut, însă bărbatul nu le avea, motiv pentru care a fost pus în legătură cu un alt individ, care, în schimbul a 7.000 de euro, urma să-i elibereze documentele necesare pentru a putea vinde maşina de cusut.

„După ce a achitat 7.000 de euro unei persoane pe care nu o cunoştea şi pe care a întâlnit-o pe raza municipiului Deva, timişeanului i s-a promis că în 22 martie urma să se încheie tranzacţia cu maşina de cusut, contra sumei de 60.000 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Autorul faptei nu a fost găsit

Deoarece aşa-zisul colecţionar de maşini de cusut nu a mai răspuns la telefon pentru a perfecta vânzarea, păgubitul s-a adresat poliţiştilor din Deva apreciind că a fost înşelat.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări pentru identificarea autorului faptei şi pentru recuperarea prejudiciului.

CITEȘTE ȘI: Un nou tip de înselătorie circulă pe Facebook. Ce spun specialiștii
Mii de oameni au fost pacăliți de o falsă promoție WIZZAIR! Banii le-au fost luați de pe card, dar biletele nu au fost emise. Află dacă ai fost victima acestei înselătorii

Țeapa cu telefoane Samsung e cea mai nouă înșelătorie de care să te ferești

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top