Connect with us
Mecanicii de locomotivă, protest la Ministerul Transporturilor. Ce își doresc

Știri

Mecanicii de locomotivă, protest la Ministerul Transporturilor. Ce își doresc

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România (FMLR) a anunțat că va picheta joi Ministerul Transporturilor, între orele 10:00 – 13:00. Reprezentanţii Federaţiei sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de salariile primite.

De asemenea, FMLR reclamă situaţia conflictuală dintre CFR Marfă şi Compania Naţională CFR SA. Respectiv împingerea operatorului naţional de transport feroviar de marfă către faliment sau, mai grav, către dizolvare.

Federaţia solicită, totodată, adoptarea Statutului Personalului Feroviar, un proiect de lege care actualmente stagnează în Camera Deputaţilor.

În data de 29 martie, mecanicii de locomotivă au anunţat că vor picheta, în zilele de 5, 12 şi 19 aprilie, Ministerul Transporturilor. Iar pe 23 aprilie va fi organizat un marş către Guvern, din cauza situaţiei din sistem.

„În cazul în care nu se găsesc soluţii, noi am întreprins şi vom trece la o serie de măsuri şi acţiuni sindicale. Printre care vreau să anunţ că în datele de 5, 12 şi 19 aprilie vom picheta Ministerul Transporturilor.

Iar în data de 23 aprilie, de Ziua Feroviarului, am stabilit, cu marea majoritate a colegilor din sistemul feroviar, să facem un miting în faţa Ministerului Transporturilor, urmat de un marş până în Piaţa Victoriei. Unde vom depune un memoriu şi la Guvernul României şi vom acţiona aproximativ 2 ore în faţa Guvernului României.

Eu sper, în al 12-lea ceas, că decidenţii vor interveni şi vor rezolva problema creată de cele două entităţi ale statului, CFR S.A şi CFR Marfă”. A declarat preşedintele FML, Iulică Măntescu, într-o conferinţă de presă susţinută pe 29 martie.

Pe de altă parte, Măntescu a mai tras un semnal de alarmă privind situaţia a 7.500 de persoane, salariaţii CFR Marfă. Care riscă să nu îşi primească salariile de Paşti. Acesta făcând apel la autorităţile statului să se găsească soluţiile cele mai bune.

Lucian Șova a dezvăluit că CFR Marfă are o datorie uriașă

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat, la începutul săptămânii trecute, că CFR Marfă a acumulat o datorie netolerat de mare la CFR Infrastructură, de peste 100 de milioane de euro. Iar dacă CFR Infrastructură ar folosi toţi banii pe care îi are de primit de la această companie am avea sute de kilometri de pe care restricţiile ar fi ridicate.

CITEȘTE ȘI: Proteste masive în București, miercuri, în fața Ministerului Muncii. Ce vor oamenii nemulțumiți
Program CFR de Paște. Unele trenuri vor avea program diferit
Mii de angajați CFR intră în grevă! Ce nemulțumiri au și ce se întâmplă cu circulația trenurilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top