Connect with us

Știri

Ministrul Sănătății: Medicii rezidenți ar putea fi obligați să rămână în țară

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a făcut, marţi, niște declarații care îi vor înfuria pe medici. Aceasta a declarat că doreşte să îi oblige pe medicii rezidenţi să rămână în ţară un anumit număr de ani, în contextul în care salariile din Sănătate au crescut semnificativ.

„Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul spune că este o variantă de luat în calcul pentru că, deşi statul a mărit salariile rezidenţilor, mulţi intenţionează să plece din ţară. Mai mult decât atât, ministrul a vorbit în acest sens și cu Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Salariile au fost dublate anul acesta. Un rezident de anul întâi avea un salariu sub 2.000 mii de lei, iar acum media este de 5.000 de lei.

Ministrul de Finanțe, propunere șoc pentru românii care lucrează în străinătate

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat astăzi că românii ar trebui să aibă permise de muncă pentru maximum 5 ani și să nu li se permită să lucreze într-o țară europeană mai mult de cinci ani.

Prezent la dezbaterea organizată la Parlament, minstrul a susţinut că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, aşa că ar trebui limitat dreptul de a lucra.

Citește și: Liviu Dragnea îi cere lui Tudorel Toader o soluție urgentă pentru amnistie și grațiere

„Eu am ridicat problema asta şi la nivelul colegilor mei, miniştrii de finanţe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup.

Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europa din fel de fel de condiţii, în afară”, a declarat ministrul Finanţelor. Citește continuarea AICI.

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top