Connect with us
Dragnea afirmă că președintele este vinovat pentru că nu cresc alocațiile pentru copii

Știri

Noi contre între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea. Cei doi s-au atacat fără menajamente

Președintele Klaus Iohannis și președintele PSD Liviu Dragnea s-au atacat reciproc luni.

Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, luni, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

„De la 1 ianuarie 2019, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, o poziţie extrem de solicitantă mai ales pentru Guvern.

Părerea mea este că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni am fost întrebat de jurnalişti şi am spus că vom face faţă rezonabil, dar numai că între timp lucrurile au luat-o razna.

La Guvern nu se mai înţeleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demise şi în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total, total nepregătiţi.

Şi cred că din păcate şi acuma, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea – Dăncilă.

Nu există nicio perspectivă de bună guvernare. Nu există nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave”, a afirmat şeful statului.

Reacția lui Liviu Dragnea

De cealaltă parte, Liviu Dragnea a venit azi cu o nouă valiză, despre care spune că „a fost găsită de un localnic din Sibiu și dată unui prieten”.

El a scos dintr-un geamantan câteva foi și un stick de memorie, difuzând, pe un ecran adus special, un spot publicitar anti-Iohannis și începând discursul împotriva președintelui.

Preşedintele Iohannis vorbeşte despre penali care s-au cocoţat în vârful statului, dar, de fapt, el este cel „care s-a cocoţat”, fiind urmărit penal în mai multe dosare, dar nu şi-a dat demisia, a afirmat luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

De foarte mult timp deşi există jurnalişti care fac dezvăluiri, unele chiar cutremurătoare, bine documentate, cu privire la activitatea posibil infracţională a preşedintelui Iohannis, aceste ştiri ori nu se prezintă ori mor repede, cu totul şi cu totul întâmplător.

Foarte ciudat. Şi am zis să le tot reiau eu. (…) Ceea ce vedem noi la acest preşedinte (…) este doar o imagine falsă, este un personaj de carton pus în vitrină de statul paralel şi susţinut în continuare de statul paralel.

Mulţi procurori l-au descris ca un şef de clan, ca un şef de grup organizat, cu toarte acţiunile întreprinse în perioada în care a fost primar şi nu numai.

Şi putem vorbi până la urmă de 17 dosare penale. Acest domn care vorbea cu atâta plăcere despre penalii din politică, despre penali care s-au cocoţat în vârful statului.

În vârful statului stă preşedintele României, dumnealui s-a cocoţat în vârful statului. Spune că nu a fost niciodată urmărit penal.

Minciună, a fost urmărit în mai multe dosare şi nu şi-a dat demisia, aşa cum cerea el unora să-şi dea demisia”, a declarat Dragnea la Parlament.

El a susţinut că preşedintele i-a minţit pe români. „Ce e cel mai rău e că i-a minţit pe cetăţenii români. În timp ce juca rolul de Alba ca Zăpada, arăta cu degetul către alţii, el era posibilul penal ajuns în vârful statului”, a adăugat liderul PSD.

Citește și: Dacian Cioloș: „Dacă Guvernul Dăncilă nu pică până la finalul lui noiembrie, ar putea fi prea târziu”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top