Connect with us
Orban: PSD a tăiat pensiile de la 1 iulie, nu le-a majorat!

Știri

Orban: PSD a tăiat pensiile de la 1 iulie, nu le-a majorat!

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că PSD nu a majorat pensiile în 2018, ci le-a tăiat, arătând că de la 1 iulie fiecare pensionar a pierdut aproximativ 35% din mărirea la care avea dreptul.

„Acum în luna iulie, când Guvernul se bate cu cărămida în piept că a mărit pensiile românilor, de fapt în cursul acestui an PSD şi partenerii săi de la guvernare au tăiat pensiile românilor.

În conformitate cu legea pensiilor, de la 1 ianuarie ar fi trebuit să crească punctul de pensie cu 8%, în conformitate cu calculul prevăzut în lege şi anume 50% din creşterea salariului mediu brut, plus rata inflaţiei.

PSD a refuzat să aplice legea prin legea bugetului de stat şi a amânat creşterea pensiilor pentru data de 1 iulie, dată de la care a crescut punctul de pensie cu 10%.

Fiecare pensionar a pierdut din creşterea la care a avut dreptul în conformitate cu legea în vigoare a pensiilor faţă de modalitatea în care PSD a aplicat creşterea punctului de pensie cu 10% de la 1 iulie aproximativ 35% din mărirea de pensie la care ar fi avut dreptul dacă s-ar fi aplicat legea.

Ca atare, de la 1 iulie PSD nu numai că nu majorează pensiile, ci pe anul 2018 PSD a tăiat pensiile”, a explicat Orban, la Parlament.

El a subliniat că, potrivit datelor furnizate de INS, pensia medie din primul trimestru al anului 2018 a scăzut faţă de pensia medie din ultimul trimestru din 2017, cu 0,9%.

„Adăugând şi erodarea puterii de cumpărare datorită creşterii dramatice a inflaţiei de la 0,2% la 5,4% – vedem panorama modului în care partidele de guvernământ şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri, păcălindu-i că o să le crească pensiile, când ei de fapt le-au scăzut şi le-a scăzut puterea de cumpărare”, a mai spus Orban

Conform PSD, punctul de pensie a crescut începând de duminică cu 10%, de la 1.000 la 1.100 de lei, iar pensia minimă garantată se va majora cu 20%. Anul viitor, punctul de pensie este aşteptat să urce cu 15%.

Citește și: Pensii mărite de la 1 iulie! Viorica Dăncilă a anunțat la cât va ajunge pensia minimă

Citește și: Noi promisiuni ale PSD pentru pensionari. Ce ar urma să se întâmple până 2020 cu pensia

1 Comment

1 Comment

  1. Laura Croitoru

    2018-07-02T19:13:13+03:00 at 19:13

    Alegeți pe altcineva sa-și dea cu părerea,nu pe Orbán,pe care nu-l cred nici curcile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top