Connect with us
Călin Popescu-Tăriceanu a vorbit despre întâlnirile informale ale SRI și despre cum trebuie să se poarte cei care participă.

Politic

Călin Popescu-Tăriceanu, despre întâlnirile informale ale SRI: „În viață am învățat așa: civilii cu civilii și restul”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit luni despre evenimentele informale organizate de SRI, afirmând că știe cum să se comporte la astfel de evenimente.

„Discutaţi cu cei care au făcut aceste afirmaţii, nu-mi puneţi mie întrebarea referitoare la obligaţiile sau calităţile în care participă la o serie de reuniuni alte persoane. Eu, în ceea ce mă priveşte, ştiu cum să mă comport. În viaţă eu am învăţat aşa: civilii cu civilii şi restul”, a precizat Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent.

Preşedintele Senatului a fost întrebat dacă este potrivită prezenţa lui Liviu Dragnea la un eveniment de Crăciun, organizat de SRI, a cărui participare a fost confirmată la audierile din cadrul Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI de fostul şef al SRI, George Maior.

Și de fostul prim-adjunct al Serviciului, Florian Coldea. De asemenea, Tăriceanu a fost întrebat de ce nu participă la întâlniri informale organizate de servicii.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat pe 5 aprilie, după audierea lui Florian Coldea, că a existat un eveniment în ajunul Crăciunului la care au participat mai multe persoane, beneficiari sau parteneri ai SRI.

În Ajunul Crăciunului a fost un astfel de eveniment

„A spus că a existat un altfel de eveniment în Ajunul Crăciunului. La acel eveniment au participat mai multe persoane. A fost întrebat câte, (n.r. – Coldea) a spus că peste zece persoane, nu vrea sa detalieze numele. A fost rugat doar să confirme unele persoanele despre care ştim în spaţiul public şi a confirmat.

A spus că toate acele persoane erau beneficiari sau parteneri ai SRI. A fost un astfel de eveniment, nu s-a tăiat niciun porc. Printre aceste persoane erau domnul Ghiţă, domnul Dragnea, domnul Maior, domnul Coldea, parteneri externi şi domnul Ponta, dar nu mai ştiu dacă l-a întrebat, dar exista afirmaţia domnului Maior despre acest eveniment”, a declarat Manda.

CITEȘTE ȘI: Laura Codruța Kovesi a explicat protocolul cu Serviciul Român de Informații. La ce date a avut acces SRI
Protocolul dintre SRI şi Parchetul General a fost DESECRETIZAT
George Becali, după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță: „N-am călcat în curtea SRI niciodată. N-am făcut coadă la Codruța”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top