Connect with us

Politic

Liviu Dragnea: „Se pare că am mână foarte proastă. Nu voi face nicio propunere”

Liviu Dragnea a susținut o conferință de presă la sediul Partidului Social Democrat în urma întrunirii Comitetului Executiv al Partidului astăzi.

Dragnea spune că își asumă inclusiv pierderea guvernării

Reamintim informația începutului de an: Mihai Tudose și-a dat demisia la propunerea partidului, iar interimatul îl asigură în mod normal vicepremierul Paul Stănescu.

„Așa cum bine știți am avut o ședință CeX, în care am adoptat decizii pe care le știți deja. A fost o decizie lungă, serioasă, cu lucruri spuse profund. S-a discutat foarte deschis, nu contondent.

În final s-a supus la vot propunerea ca premierul să demisioneze. E o hotărâre adoptată cu 62 de voturi pentru, 4 abțineri și 4 voturi împotrivă.

La începutul ședinței, Mihai Tudose a spus că dacă CeX îi va cere să demisioneze, o va face. Am hotărât ca mâine la ora 11 colegii să revină pentru o discuție transparentă pentru a se discuta propuneri de nominalizare pentru noul prim-ministru.

După această discuție vreau să avem cât mai puține motive că vom ajunge a treia oară în situația asta.

Au fost mai multe reproșuri la adresa lui Tudose. Concluzia generală e că nu se mai poate continua așa pentru că există o stare conflictuală în interiorul guvernului și între partid și guvern.

Colegii s-au referit la ultimele apariții televizate ale lui Tudose. Toți așteptau ca noul an să înceapă cu niște prezentări de bilanț a lui 2017, cu măsuri care trebuie luate anul acesta pentru români.

Au văzut apariții televizate care nu trebuiau să fie. Genul ăsta de declarații publice trebuie să fie făcute în CeX.

60 de colegi au spus că în mod realist vorbind nu mai putem avea garanția că peste o lună de zile nu vom ajunge tot în aceeași situație, tot în urma unei emisiuni televizate.

Au fost multe lucruri spuse, dar nu neapărat pe ton de ceartă.

Se pare că am mână foarte proastă. Nu doar în privința propunerilor de premier. Le-am spus colegilor mei că nu voi face nicio propunere.

CITEȘTE ȘI: Mihai Tudose: „Merg la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile” – Ce funcție continuă să ocupe premierul demisionar

Cine vine în locul lui Tudose. Primele nume vehiculate în interiorul PSD. Totul depinde acum de Iohannis

PSD a decis: Tudose NU rămâne premier! Ce se va întâmpla acum cu Guvernul României

La Sorin Grindeanu am făcut eu o propunere, colegii au votat-o. A doua oară, la Mihai Tudose, am vorbit cu fiecare membru din CeX.

Așa s-a conturat această propunere pe care am făcut-o eu. Mâine va fi exact cum am spus. Voi vota propunerea care reiese din dezbatere, dar îmi voi și asuma acest vot.

Nu știu cum se va întâmpla mâine, dar sigur vor fi mai multe variante în discuție. Fiecare variantă va fi întoarsă pe toate părțile.

Acel om trebuie să reziste la manipulări, la minciuni. Poate eu cunosc un om parțial, dar poate altcineva din partid îl cunoaște și mai bine, și invers.

Trebuie să fiu realist și corect și sunt convins că președintele Iohannis nu e fericit de situația în care am ajuns și asta ne asumăm.

S-a discutat și subiectul Carmen Dan. A vorbit și Mihai Tudose, a vorbit și Carmen Dan.

Le-am reproșat unor persoane din guvern că au plimbat minciuna dintr-o parte în alta”, a declarat Dragnea la sediul partidului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top