Connect with us
Anunțul momentului pentru toți românii. Ce restricții se ridică după 15 mai

Politic

PNL, USR și PMP au depus moțiunea de cenzură „Demiterea guvernului Dragnea- Dăncilă, o urgență națională!”

PNL, USR şi PMP au depus, miercuri, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Executivului intitulată „Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”.

Potrivit Mediafax.ro, 152 de parlamentari au semnat moțiunea de cenzură a PNL pentru demiterea guvernului Dăncilă.

În textul moţiunii de cenzură, liberalii acuză partidul de guvernământ că a folosit Curtea Constitutională a României (CCR) pentru „a amputa” atribuţiile preşedintelui Klaus Iohannis.

„PSD, cu mâna CCR, a mutat astfel decizia privitoare la revocarea procurorilor marilor parchete în curtea ministrului Justiţiei, ministru numit politic care poate lua oricând decizii politice arbitrare, înlocuind procurori în funcţie de interese politice.

Această abordare contravine poziţiei Uniunii Europene care s-a poziţionat împotriva politizării justiţiei„, se arată în documentul liberalilor.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat, marţi, că, în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă va fi adoptată în plenul reunit al Parlamentului, atunci partidul pe care îl conduce este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării.

„Consiliul Naţional al PNL a stabilit clar candidatul la funcţia de premier – persoana subsemnată. În cazul în care se va putea construi un guvern în jurul Partidului Naţional Liberal, asta va fi propunerea oficială a PNL”, a declarat Orban, marţi seara, la România TV.

Citește și: Traian Băsescu va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: „Liberalii trebuie să facă niște negocieri”

El a reiterat că PNL este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării, amintind că în prezent se lucrează în comisiile speciale ale partidului la o schiţă de program de guvernare.

Orban a amintit şi că miercuri PNL va depune moţiunea de cenzură.

Principalul obiectiv al PNL, să pună punct guvernării PSD

„Principalul obiectiv este să punem punct acestei guvernări. Pentru români, deja, premierul (n.r. – Viorica Dăncilă) este ţinta tuturor glumelor şi miştourilor. Nu se poate să nu existe ieşire publică în care să nu faci o gafă„, a subliniat liderul PNL.

Citește și: PNL depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă

El a spus că negocierile pentru susţinerea moţiunii de cenzură se vor purta până în ziua dezbaterii şi votului asupra acestui document.

„Primii parteneri sunt formaţiunile politice din Opoziţie – USR şi PMP. În rest, negociem cu toată lumea. Mâine vom depune moţiunea de cenzură. Negocierile vor continua până la ziua dezbaterii şi votului cu fiecare parlamentar în parte şi cu fiecare grup.

Am discutat şi cu ei (n.r. – cei de la Pro România). Vom vedea în cursul zilei de mâine. Aşteptăm semnături şi din partea lor”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban a mai precizat că PNL are ca obiectiv câştigarea alegerilor locale şi parlamentare.

Foto: Hepta.ro

1 Comment

1 Comment

  1. gligore reveica

    2018-06-20T15:46:16+03:00 at 15:46

    Ludovic Orban nu mai fi asa de increzator pe tine ca nu o sa fii ales in veci vecilor esti aliat cu USR si PMP altii care vor sa roada la ciolan ,stai cuminte in banca ta si nu te mai da in spectacol …lasate de politica ca nu este de tine ….esti o papusa care te trag altii de sfori

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top