Connect with us
Prima reacție a lui Klaus Iohannis, după ce Liviu Dragnea a amenințat luni cu suspendarea

Politic

Prima reacție a lui Klaus Iohannis, după ce Liviu Dragnea a amenințat luni cu suspendarea

Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți despre declarațiile pe care le-a făcut Liviu Dragnea legate de suspendare. De asemenea, Președintele Statului a vorbit și despre revocarea șefei DNA, mai ales că a trecut mai bine de o săptămână de la motivarea Curții Constituționale.

Întrebat de jurnalişti despre decizia sa privind revocarea şefei DNA, după ce spunea săptămâna trecută că încă citeşte motivarea Curţii Constituţionale, Iohannis a spus:

„Astăzi, mai multe despre biciclete şi despre unitate. (…) Săptămâna trecută s-a încheiat cu bine”.

De asemenea, întrebat despre declaraţiile făcute luni de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora şeful statului a întârziat nepermis cu această decizie şi nu este exclusă suspendarea sa, Iohannis a spus:

„Sincer, nu sunt extrem de interesat de părerea dumnealui”.

Citește și: PNL: „PSD pregătește suspendarea Președintelui săptămâna viitoare. Clanul Dragnea e pregătit să dea foc țării”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că nu este exclusă declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, spunânând că acesata a întârziat nepermis de mult cu decizia privind revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Citește și: Liviu Dragnea: „Nu este exclusă suspendarea Președintelui Iohannis”

„Nu este exclusă (suspendarea preşedintelui Iohannis – n.r.). A stat neconstituţional şi nepermis de mult cu decizia. Jocul ăsta cu este bătaie de joc la adresa Curţii Constituţionale„, a declarat Liviu Dragnea.

De asemenea, liderul PSD a spus în aceeași declarație că nu îi dă un termen preşedintelui pentru a lua o decizie, dar că a întârziat nepermis de mult.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că nu există motive de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis

„A încălcat Constituţia şi decizia Curţii preşedintele, astăzi, 26 iunie? Nu există motiv de suspendare. Şi săptămâna trecută am spus, şi acum două săptămâni, vă spun în această săptămână, şi vă spun şi pentru săptămâna viitoare: nu susţinem, pentru că nu există niciun motiv pentru suspendare, şi pentru două săptămâni în avans – nu susţinem aşa ceva.

Preşedintele nu va spune că nu respectă decizia Curţii. Sunt convins – asta iarăşi ar fi o greşeală din partea lui, dar nu va spune aşa ceva, că nu respectă decizia CCR. Sunt convins că va respecta„, a afirmat Kelemen Hunor la Parlament.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top