Connect with us
Traian Băsescu, despre retragerea din politică. Președintele PMP a făcut anunțul astăzi

Politic

Traian Băsescu, despre retragerea din politică. Președintele PMP a făcut anunțul astăzi

Liderul PMP, Traian Băsescu, a vorbit miercuri despre retragerea sa din politică. Acesta a declarat că nu se va retrage din politică pentru că trebuie să îşi ducă partidul la următoarele alegeri.  Președintele PMP a adăugat însă că la congresul formaţiunii din vara acestui an ar fi frumos să aibă loc „un schimb de generaţii prin alegeri”.

„Nu mă retrag din politică, noi vom face un Congres în vara asta. Sigur, dacă vor fi candidaţi, sunt bineveniţi, nu mă deranjează. Aşa ar fi şi frumos, să facem un schimb de generaţii prin alegeri.

Dar marea noastră problemă este că în momentul de faţă ne putem identifica doar cu ceea ce ne scrie în program că vrem unirea cu Republica Moldova. Suntem, de altfel, singurul partid care are asta în programul politic. Însă trebuie o relansare politică a partidului”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

El a adăugat că nu îl tentează o funcţie europeană, ţinând cont că în noiembrie a.c. va împlini 67 de ani.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu, despre unirea României cu Republica Moldova: „Cred că acesta este adevăratul proiect de țară”

Preşedintele PMP, Traian Băsescu,  a vorbit despre proiectul „Unirea României cu Republica Moldova” al partidului pe care îl conduce, considerând că acesta este adevăratul proiect de ţară. Mai mult decât atât, în îndeamnă pe aleșii locali să voteze dorința de unire cu Republica Moldova.

El a menţionat că 106 localităţi din R. Moldova au votat simbolic, în consiliile locale, unirea cu România.

„România este singura ţară afectată de Pactul Ribbentrop-Molotov şi care nu a îndepărtat efectele acestui pact criminal. (…) Singura ţară care nu a făcut actul de demnitate naţională de a-şi recupera teritoriile samavolnic răpite de Pactul Ribbnetrop-Molotov este România.(…)

De altfel, cred că acesta este adevăratul proiect de ţară. Glume de genul „Să intrăm în zona euro” – proiect de ţară, „Să intrăm în Schengen” – proiect de ţară sunt de un ridicol absolut pentru că noi avem aceste obligaţii prin Tratatul de aderare la UE.

Noi considerăm că acesta este adevăratul proiect de ţară – reunificarea ţării – şi vom demara o campanie de explicare a acestui proces îndemnând consiliile locale să voteze îm mod simbolic, ca semnal de răspuns pentru gestul comunităţilor din Republica Moldova, dorinţa de unire cu aceasta„.

A afirmat Băsescu marţi după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară.

CITEȘTE ȘI: Se unește România cu Republica Moldova? Anunțul făcut de Traian Băsescu
Traian Băsescu, despre pensiile speciale: „Nu sunt pensii rezultate din contribuție, sunt furt”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top