Connect with us
USR cere PSD demiterea premierului Viorica Dăncilă: „Este o rușine pentru România”

Politic

USR cere PSD demiterea premierului Viorica Dăncilă: „Este o rușine pentru România”

Reprezentanții USR cer PSD să o demită pe Viorica Dăncilă, susţinând că, prin scrisoarea trimisă astăzi liderilor europeni, premierul dovedeşte încă o dată că este o marionetă condusă de Liviu Dragnea.

„Cerem PSD să o demită de urgenţă pe Viorica Dăncilă, premierul este o ruşine pentru România. Prin scrisoarea trimisă astăzi liderilor europeni, premierul Dăncilă dovedeşte încă o dată că este o marionetă condusă de Liviu Dragnea. Conţinutul scrisorii este revoltător şi periculos”, afirmă USR, potrivit news.ro.

În opinia USR, este inadmisibil ca Viorica Dăncilă să se refugieze în retorica minciunii în faţa preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans, cu atât mai mult cu cât liderii europeni cunosc foarte bine motivul pentru care se aflau oamenii în stradă şi cum s-au derulat evenimentele în seara zilei de 10 august.

„Afirmaţia premierului potrivit căreia fost «o încercare de înlăturare pe cale violentă a guvernului» este inacceptabilă în contextul sutelor de dovezi video şi mărturii ale victimelor protestului, şi la fel de necredibilă precum guvernul pe care îl conduce. Demisia Vioricăi Dăncilă trebuie să fie un act de curaj din partea PSD”, mai susţine USR.

Astăzi, premierul a transmis o scrisoare președintelui și vice-președintelui Comisiei Europene, în care a declarat că a fost o încercare de dărâmare a guvernului protestul din data de 10 august.

Citește și: Dacian Cioloș îi solicită DEMISIA premierului Viorica Dăncilă: „Acest gest înseamnă redarea demnității cetățenilor”

Astfel, evenimentul din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participării unor manifestanţi care au instigat la acţiuni violente. Au fost încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forţare a cordoanelor de jandarmi şi de incendiere a unor obiective în spaţiul public.

în aceste condiţii, forţele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violenţelor în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar faţă de plângerile unor demonstranţi care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate.

Manifestaţia din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm şi la izolarea forţelor perturbatoare a ordinii publice.

Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemai la continuarea protestelor, aducând acuze instituţiilor statului, forţelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetăţenii faţă de agresiuni şi acţiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate. Citește continuarea AICI.

Foto: hepta.ro

1 Comment

1 Comment

  1. fekalengol

    2018-08-17T17:23:14+03:00 at 17:23

    acesti scormonitori si halitori de gunoaie se vor „guvernanti” pusi de terfelistii care scot gaze prin piete si arunca cu pietre precum nebunii de la Socola !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top