Premierul Viorica Dăncilă, o nouă gafă monumentală

27.07.2018
Premierul Viorica Dăncilă, o nouă gafă monumentală

Premierul României, Viorica Dăncilă a făcut nouă gafă. Aflată în vizită oficială în Macedonia, Dăncilă a vorbit despre cetățenii acestei țări care trăiesc în România. Le-a spus însă „macedoni” în loc de „macedoneni”.

Totul s-a întâmplat în timpul conferinței de presă susținute împreună cu premierul Macedoniei, Zoran Zaev. Conferința a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Guvernului României.

„Am abordat subiectul comunităţilor… republicii… a cetăţenilor macedoni în România, dar şi a cetăţenilor aromâni din Republica Macedonia și l-am anunţat pe domnul prim-ministru că în România, în urma unei iniţiative legislative în Parlamentul României, promulgată de către președintele României zilele acestea, a fost inaugurată Ziua limbii macedonene, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să arate legătura, puntea de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două țări”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul Dăncilă, gafă după gafă în Macedonia

Premierul a făcut apoi și un dezacord: „Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia şi comunitatea de macedoni din… de cetăţeni ai Republicii Macedonia din România nu poate fi decât o punte de legătură a cooperării dintre cele două state“, a spus ea.

În aceeași conferință, Dăncilă a spus că este primul prim-ministru care vizitează Macedonia. A uitat să precizeze însă că este vorba despre primul premier român.

Citește și Gafă colosală făcută de Viorica Dăncilă. Ce a spus premierul la vizita din Muntenegru

Citește și UPDATE Cabinetul condus de Viorica Dăncilă, o nouă ședință de guvern

Referirea la „cetățenii macedoni” vine la doar două zile după o gafă de proporții făcută de premier. Aflată în vizită în Muntenegru, ea a confundat capitala acestei țări, Podgorița, cu cea a provinciei Kosovo, Priștina. Aceasta în condițiile în care România nu a recunoscut Kosovo ca stat.