Connect with us
Primele declaraţii ale Elenei Udrea după ce a fost arestată în Costa Rica

Știri

Primele declaraţii ale Elenei Udrea după ce a fost arestată în Costa Rica

Elena Udrea şi Alina Bica se află în închisoare în Costa Rica, după ce pe numele lor a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 2 luni.

Autorităţile române au astfel două luni la dispoziţie pentru a demara procedurile pentru extrădare.

Potrivit declarațiilor făcute de avocatul Veronel Rădulescu, care a fost sunat de Elena Udrea din închisoare, aceasta este  într-o stare psihică extrem de bună date fiind codiţiile.

„M-a sunat şi acum câteva minute, dar până am ajuns la telefon a închis. Am vorbit vineri seară, discuţia m-a surprins placut, era optimistă, puternică, încrezatoare că lucrurile se rezolvă.

E importantă starea fizică şi psihică. Udrea a născut acum două săptămâni şi banuiesc că femeile care ne ascultă ştiu ce înseamnă un moment ca ăsta. Dacă la aceste transformari, traume, mai adăugam şi ca a fost încarcerată şi luată de pe stradă, trebuia să fie cazută.

E o femeie puternică şi reuşeşte să treacă peste momenetle astea grele”, a declarat Veronel Rădulescu la România TV.

Mai mult, apărătorul Elenei Udrea a dezvăluit că Interpolul din Costa Rica a pus în executare mandatul internaţional transmis de autorităţile din România, prin intermediul Ministerului Justiţiei, însă „procedura de extrădare aproape că nici nu este declanşată”.

„A fost reţinută, a fost prezentată unui judecător de drepturii şi libertăţi, iar acest magistrat a dispus, aproape în mod automat, reţinerea ei pe 60 de zile, dar abia acum urmează să fie judecată speţa de un judecător propriu-zis, care să o audieze, să o lase să-şi expună argumentele, iar în zilele următoare, cel mult două, se va decide dacă rămâne în arest preventiv”, a mai declarat Veronel Rădulescu la România TV.

Citeşte şi: Cum arată închisoarea din Costa Rica în care stau Elena Udrea şi Alina Bica

Citeşte şi: Udrea și Bica, arestate pentru 2 luni, cu posibilitatea de extrădare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top