Connect with us
Primul Interviu acordat de Anamaria Prodan dupa ce Ionela Prodan a murit

Știri

Primul Interviu acordat de Anamaria Prodan dupa ce Ionela Prodan a murit

Anamaria Prodan a acordat un interviu, în exclusivitate pentru Știrile Pro TV, este prima declarație făcută la un post de televiziune dupa ce Ionela Prodan a murit.

„Nu știu cum voi trăi fară ea. Cea mai mare bucurie a ei am fost noi. Când ne vedea pe noi râzând, întinerea. Îmi spunea eu când o sa mor o merg în rai, eu visez că acolo o să cânt.

A plecat atât de lin. Atât de tare s-a chinuit să promoveze cultura românească, încât atunci când venea la noi (n.r. America) în vizită  a spus eu aici am să acasă, eu sunt româncă.”

Ionela Prodan a murit pe 17 aprilie 2018 la Spitalul Elias. Ionela Prodan a suferit de o boală cruntă – cancer pancreatic.

Astăzi, la ora 16, trupul neînsuflețit al Ionelei Prodan a fost depus la capela cimitirului Belu, acolo este locul unde doar familia și prietenii își pot lua rămas bun.

Anamaria Prodan este singura care se ocupă de înmormântarea Ionelei Prodan, sora sa Anca este încă în America, iar Laurențiu în Qatar.

Interviul complet acordat de Anamaria Prodan pentru Știrile pe tema morții Ionelei Prodan

Este zi de doliu în folclorul românesc, odată cu dispariţia unei cântăreţe care de-a lungul unei cariere impresionante a umplut stadioane de oameni cu muzică şi voie bună.

Ionela Prodan s-a stins din viaţă la spitalul Elias din Capitală. Împlinise 70 de ani în urmă cu doar şase luni, când cu sinceritatea sa, atât de apreciată de public, a mărturisit că este un om împlinit, cu o carieră spectaculoasă şi o familie de care este tare mândră.

Destinul a făcut să moară luni seară în braţele fiicei sale, Anamaria, care a vorbit în exclusivitate pentru Ştirile Pro Tv.

”Și-a dorit tare mult să trăiască și am crezut până în ultima secundă că o să o salveze”, spune Anamaria.

Ionela Prodan s-a născut în Dolj şi a fost dăruită cu un timbru aparte. Şi-a început cariera în 1969, când s-a remarcat la prima ediţie a festivalul ″Maria Tănase ″⁣ unde a şi câştigat marele premiu.

Cu firea sa deschisă şi veselă, Ionela Prodan a cucerit uşor inimile românilor care se bucurau să o asculte şi o răsplăteau cu aplauze.

”Atât de multă lume o iubea şi oamenii fugeau după maşina să o atingă, era o nebunie. Dădeam oamenii la o parte să ajung la mama, a iubit-o atâta lume, incredibil″, spune Anamaria.

În ’90 a devenit şi realizator al unei emisiuni de folclor la Radio România, iar mai târziu la Tele 7 ABC, însă câteva decenii s-a dăruit publicului. O lungă perioadă a cântat în duet cu un alt mare artist îndrăgit: Ion Dolănescu.

Ionela Prodan s-a căsătorit la 24 de ani şi imediat după ce a născut-o pe Anamaria a suferit un teribil accident de maşină. Au urmat 3 luni de comă, dar a crezut mereu că cineva acolo sus a vrut ca ea să trăiască.

”Știu că m-a păstrat pentru lume, pentru această lume. Bucuria mea e şi din publicul meu.”

Anul trecut în octombrie, când a împlinit 70 de ani, a mărturisit că este un om împlinit cu o carieră spectaculoasă, două fete şi 5 nepoţi.

″Cea mai mare bucurie a ei am fost noi, când ne vedea pe noi râzând înflorea″⁣, spune Anamaria.

Puţin ştiu că toată viaţa Ionela Prodan a avut o mare durere pentru că nu şi-a cunoscut tatăl.

″Am venit pe lume după 2 luni după ce a plecat tata dintre noi. Eu n-am spus tată, atât de dor îmi era să spun tată cuiva.‴⁣⁣

Primele simptome ale bolii de care suferea Ionela Prodan au apărut în urmă cu un an şi jumătate, iar luna trecută a ajuns de urgenţă la spitalul Elias, unde a rămas internată până luni seară.

”Îmi spunea ”eu când o să mor o să merg în Rai, eu visez că acolo o să cânt”. Și eu îi spuneam ”mamă, dar mai ai timp”. A plecat atât de lin”, spune Anamaria.

Artista a vrut că talentul poporului român să ajungă dincolo de graniţe şi să fie preţuit astfel că între 2001 şi 2004 a coordonat departamentul de promovare a culturii tradiţionale, iar în 2002 fostul preşedinte Ion Iliescu i-a conferit Crucea Naţională Serviciul Credincios clasa a 3-a.

″Nu vrut să se mute niciodată din România, a zis – mamă, vin în vizită la voi, dar eu sunt românca. Și atât de tare s-a chinuit să promoveze portul tradiţiilor.”

După o viaţă de muncă Ionela Prodan a fost o femeie înstărită. Potrivit declaraţiei de avere din 2016 avea 4 case şi două apartamente în Bucureşti şi Ilfov, o casă de vacanţă, două autoturisme, tablouri şi bijuterii în valoare de 45.000 de euro, aproape 500.000 de euro şi peste 430.000 de dolari, în conturi dar şi două titluri de stat de peste 3 milioane de lei.

Trupul artistei a fost depus la capelă cimitirului Bellu pentru că toţi cei care au preţuit-o să poată să îşi ia rămas bun. Înmormântarea va avea loc joi la ora 12.

″Cu viaţa nu te juca, mai bine uită-te puţin la ea, aşa şi mergi după ea, nu o conduci tu tot timpul. Destinul e destin”, spunea Ionela Prodan.

Știri asemănătoare:

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top