Connect with us
principesa margareta

Știri

Principesa Margareta, primele declarații după moartea Regelui Mihai!

Principesa Margareta, custodele Coroanei, a avut o primă reacție după moartea Majestății Sale, Regele Mihai

Români,

Țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare.

Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră.

Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană.

Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitatea identității noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român.

Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu națiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român.

Așa să ne ajute Dumnezeu!“, a spus Principesa Margareta, într-un mesaj video.

amilia Regala a Romaniei a anuntat ca Regele Mihai a murit la vârsta de 96 de ani. Decesul fostului suveran al României a survenit pe 5 decembrie 2017. Acesta dispăruse din viața publică, din cauza bolii.

Conform comunicatului Casei Regale, Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață, azi, 5 decembrie, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția.

La căpătâiului Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.

În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară, iar în cursul zilei de miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Citește și: Cine a prezis moartea Regelui Mihai. Previziunea care s-a adeverit

Citește și: Averea colosală a Regelui Mihai I. Ce moşteniri a lăsat Regele în urmă

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, prima reacție după moartea Regelui Mihai – Doliu Național!

Citește și: Regele Mihai şi Regina Ana, cea mai lungă poveste de dragoste pe care a avut-o Casa Regală a României

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top