Connect with us
Probleme majore la organizarea referendumului pentru familie. Președinții secțiilor de votare se retrag în valuri

Știri

Probleme majore la organizarea referendumului pentru familie. Președinții secțiilor de votare se retrag în valuri

Sute de președinți de secții de votare s-au retras cu câteva zile înainte de organizarea referendumului pentru familia tradițională.

Situații de acest gen au fost semnalate până acum în județele Sibiu, Timiș, Teleorman, Dolj, Bihor, Arad, Cluj, Prahova, Neamț.

Cristian Toma, reprezentant USR în BEJ Teleorman, a declarat pentru Mediafax că numărul celor care s-au retras e îngrijorător de mare.

„Au depășit 100. Unii au murit, unii sunt bolnavi, unii nu știu că sunt pe listă, unii pur și simplu sunt în concediu sau au probleme personale și unii s-au mutat din județ. Cam 50% dintre toți. Acum trebuie să vadă ce fac, pentru că e posibil ca acest Referendum să fie un fiasco”, a spus Toma.

De asemenea, reprezentanții BEJ Sibiu spun că sunt puși în fața unei situații problematice.

”Cele 373 de persoane selectate să fie președinți ai birourilor electorale a secțiilor de votare au fost stabilite prin tragere la sorți din lista cu cei 1000 de experți electorali deținută de Autoritatea Electorală Permanentă.

Problema este că mulți dintre cei aleși se retrag. Nu știu din ce motive, nu mai vor să participe, deși trebuie să  fie prezentat un motiv întemeiat pentru acceptarea cererii de retragere.

Avem peste 150 de solicitări de retragere de pe listă până acum. Este un val de retrageri nemaiîntâlnit. Este o situație extrem de problematică, care pune sub semnul întrebării buna organizare a referendumului”, a declarat Andrei Sebeșan, președintele BEJ Sibiu.

Potrivit acestuia, în lipsa persoanei desemnată ca președinte al unei secții de votare, procesul electoral nu se poate desfășura.

Pentru munca depusă în cele patru zile de implicare în organizarea referendmului, un președinte de secție primește aproximativ 1000 de lei, impozabili.

Reprezentanților de la Birourile Electorale Județene nu le rămâne acum decât să caute înlocuitori pentru acei președinți.

Referendumul pentru redefinirea familie în Constituție va avea loc pe 6 și 7 octombrie.

Citește și: Decizia lui Alexandru Arșinel în legătură cu referendumul pentru familie: „Pentru prima dată în viață…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top