Connect with us

Știri

Protest împotriva referendumului pentru familie. Cine participă

Protest împotriva referendumului pentru familie, în Piața Victoriei. Unul din sloganurile celor care se arată nemulțumiți de referendumul PSD este: „Iubirea nu se votează!”.

Protestul are loc la ora 13:00 în Piața Victoriei, iar această ieșire în stradă vine ca urmare a apelului la boicotarea referendumului de pe 6 și 7 octombrie.

„Ieşim în stradă pentru a spune hotărât #boicotreferendum pentru că drepturile omului nu se votează, pentru că iubirea nu se votează! Ieşim în stradă pentru că refuzăm să legitimăm un referendum care împrăştie ură şi divizează cetăţenii.

Ieşim în stradă pentru că nu toate referendumurile sunt democratice şi de multe ori sunt folosite de lideri autoritari pentru a restrânge drepturi cetăţeneşti.

Ieşim în stradă pentru că locul nostru este în Europa, un loc al valorilor democratice, ce ţin de respect pentru minorităţi, stat de drept, oportunităţi egale pentru toţi cetăţenii”, scriu organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Vrem un stat laic”

„Ieşim în stradă pentru că vrem un stat laic, în care Biserica şi statul sunt separate. Doar aşa putem asigura respectarea tuturor libertăţilor cetăţeneşti, inclusiv libertatea religioasă.

Ieşim în stradă pentru a transmite un mesaj clar coaliţiei de guvernare formată din PSD şi ALDE, că nu vom legitima prin prezenţa noastră la vot referendumul lui Dragnea.

Ieşim în stradă pentru că nu putem sta tăcuţi când grupuri conservatoare vor să transforme România în care trăim”, mai scrie MozaiQ.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu “Da” sau “Nu”.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

CITESTE SI: Partidul lui Băsescu susține referendumul PSD, pentru familie

Oana Roman, mesaj dur față de referendumul pentru familia tradițională

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top