Connect with us
Protest în Piața Victoriei, miercuri seara. Manifestanții scandează împotriva coaliției PSD-ALDE

Știri

UPDATE Protest în Piața Victoriei, trafic blocat. Manifestanții scandează împotriva coaliției PSD-ALDE

Mai mulți oameni iau parte, miercuri seara, la un protest în Piața Victoriei, scandând lozinci împotriva guvernării PSD.

UPDATE: În jur de 5000 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei opentru a protesta. Nu au lipsit incidentele.

Două persoane au fost ridicate de jandarmi şi sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice.

Mai multe proteste împotriva modificărilor codului penal au avut loc în țară.

Citește și: Proteste masive în toată țara. Oamenii contestă noul CPP în stradă

UPDATE: Traficul a fost blocat parțial în Piața Victoriei. Protestatarii au blocat o bandă din carosabilul din zona Muzeului Antipa, după o altercaţie cu poliţiştii de la Rutieră.

Cei prezenţi la miting scandează „Jandarmeria apără hoţia!”, „Hoţii, hoţii!”, „Demisia!”, „Ieşiti din casă dacă vă pasă!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Dragnea, nu uita, România nu e a ta, să faci tu ce vrei cu ea”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Să vă fie frică, poporul se ridică”.

UPDATE: Îmbrânceli între jandarmi și protestatari după ce câțiva dintre protestatari au încercat să forțeze lanțul  format din jandarmi ca să ocupe strada. Jandarmii au atras atenția oamenilor să nu forțeze această limită. Oamenii nu au ținut cont de reguli, iar forțele de ordine au reținut câteva persoane.

Tot în zonă, pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, este amplasată o măsuţă unde se strâng semnături pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

La momentul transmiterii acestei știri, câteva sute de oameni manifestau pașnic în fața Palatului Victoria, iar lumea continuă să vină, astfel că se așteaptă să fie mii de oameni în această seară în fața sediului Guvernului.

Acțiuni similare de protest au loc și în alte orașe, printre care Brașov, Iași, Sibiu sau Cluj.

Oamenii sunt nemulțumiți de modificările aduse de coaliția PSD-ALDE la codul de procedură penală și de posibilul plan al tandemului Dragnea-Tăriceanu de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

Cei prezenţi la miting scandează „Jandarmeria apără hoţia!”, „Hoţii, hoţii!”, „Demisia!”, „Ieşiti din casă dacă vă pasă!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Dragnea, nu uita, România nu e a ta, să faci tu ce vrei cu ea”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Să vă fie frică, poporul se ridică”.

Tot în zonă, pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, este amplasată o măsuţă unde se strâng semnături pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

Participanţii la protest, oameni de toate vârstele, poată steaguri tricolore, vuvuzele şi strigă mesajele de la o staţie de amplificare amplasată în Piaţa Victoriei. O parte dintre ei sunt prezenţi pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa.

La miting sunt prezente echipaje ale Jandarmeriei şi ale poliţiştilor de la Rutieră.

O bandă din carosabilul din zona Muzeului Antipa a fost blocată.

Proteste au mai avut loc azi la Palatul Parlamentului.

Aproximativ 100 de persoaneau protestat faţă de coaliţia de guvernare, miercuri, în faţa Palatului Parlamentului, în zona Parcului izvor.

Oamenii poartă steaguri tricolore şi vuvuzele şi scandează de la o staţie de amplificare: „PSD, Ciuma Roşie!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Demisia!”, „Penalii, penalii!”, „Parlament de hoţi şi de mafioţi!”, „Uniţi salvăm toată România!”.

Aceştia au întins pe spaţiul verde bannere cu mesaje precum: „Referendum”, „Demisia”, „Curtea Corupţilor din România”.

Protestatarii au mai afişat mesajele: ”Demisia Dragnea & Tăriceanu din funcţiile de conducere a Parlamentului”; ”Stoparea legilor pentru corupţi”; ”Legile deja votate să fie respinse de Klaus Iohannis”;

”Judecarea proceselor de corupţie cu termene la o săptămână”; ”Fără condamnaţi în funcţii publice”; „Nicio eliberare înainte de termen dacă nu e plătit tot prejudiciul”;

„Aplicarea deciziei poporului de la referendumul în care s-a stabilit să fie 300 de parlamentari”; ”Repartizarea corectă a mandatelor de parlamentari pentru românii din Diaspora”.

Nicolae Bacalbașa, agresat de protestatari

Manifestaţia s-a desfăşurat fără incidente majore.

Singura altercaţie a avut loc în debutul mitingului, când mai mulţi protestatari l-au huiduit şi chiar împins pe deputatul Nicolae Bacalbaşa, care traversa Parcul Izvor. Parlamentarul a fost, în cele din urmă, escortat de jandarmi până la staţia de metrou Izvor.

Circulaţia în zonă se desfăşoară fără probleme.

Citește și: Deputat PSD huiduit de protestatari în fața Parlamentului

Citește și: Protest #Rezist pe holurile Parlamentului, în timpul discursului lui Dăncilă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top