Connect with us
DNA a cerut Înaltei Curți preschimbarea termenelor în dosarele lui Dragnea și Vâlcov

Știri

PSD a decis: Când se dă ordonanţa pe amnistie şi graţiere

Liderii PSD au hotărât să ceară Guvernului Dăncilă ordonanţa pe amnistie şi graţiere. Conform unor surse politice citate de presa centrală, OUG va fi adoptată până pe 15 ianuarie 2019, cel mai probabil după ce va trece perioada Sărbătorilor.

Potrivit primelor informații, grațierea va viza pedepsele de până la 10 de închisoare.

Totodată, în cadrul reuniunii Consiliului Naţional al PSD de azi, Liviu Dragnea le-a cerut lui Mircea Drăghici, Tudorel Toader şi Florin Iordache să depună plângere pentru înaltă trădare pe numele lui Klaus Iohannis.

Vicepreşedintele PSD, baronul de Vrancea Marian Oprişan, a fost cel care a cerut public premierului să adopte amnistia şi graţierea, în aplauzele PSD-iştilor din sală.

De menţionat că majoritatea liderilor acestui partid au probleme penale, iar Liviu Dragnea are deja două condamnări la activ, dintre care una definitivă.

„Doamnă premier, domnule ministru al justiţiei, m-am născut în România. Dincolo de ce spun cei răi şi cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD şi Parlamentul ţării, organul suprem, legislativ al poporului, trebuie să ducă la capăt reforma justiţiei.

Un înalt oficial roman spunea, mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis.

Aceasta este Justiţia. Dacă vrem o ţară ca afară, să ne asumăm responsabilitatea şi să apelăm la Constituţie, care consacră aceste mijloace, care pe de o parte ne vor opri să plătim bani grei pentru procesele pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi pe de cealaltă parte reparăm toate nedreptăţile făcute în timpul regimului de tristă amintire a lui Traian Băsescu.

Eu, ca cetățean al acestei țări, ă încurajez să facem dreptate, anume să folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal – amnistia şi graţierea în România anului 100″, a spus Marian Oprișan în ședința.

Liviu Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis de înaltă trădare

Liviu Dragnea a anunțat că PSD va depune plângere pe numele lui Klaus Iohannis pentru trădare.

Domnule Mircea Drăghici, împreună cu domnul Iordache și cu sprijinul de specialitate al domnului Toader, vă rog ca după Anul Nou, să depuneți acea plângere pentru înaltă trădare pe numele lui Klaus Werner Iohannis,” a spus Liviu Dragnea, care a făcut anunțul în uralele social-democraților.

(…) O întrebare: în Constituția României scrie că președintele României nu poate fi trimis în judecată decât pentru înaltă trădare, dar în Constituție nu scrie că președintele nu poate fi anchetat, nu poate fi cercetat.

De ce nu este chemat la anchetă președintele Iohannis? (…) Eu am vorbit cu mai mulți. Nimeni nu mi-a spus că președintele nu poate fi chemat și anchetat.

Dacă prin absurd, la al 47-lea dosar care i s-a făcut lui Iohannis va fi găsit din nou nevinovat, se va închide dosarul.

Dacă, pe baza unor suspiciuni rezonabile va fi trimis în judecată, cât va fi președinte dosarul va sta, iar apoi să meargă să răspundă la întrebări în față instanței,” a mai spus Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Scandal în plenul Camerei Deputaților, după ce s-a cerut revocarea lui Dragnea și Florin Iordache

1 Comment

1 Comment

  1. Jinga

    2018-12-20T18:33:34+02:00 at 18:33

    Bai fratilor, lamuriti-ma si pe mine. Amnistia si gratierea asta care vor sa o dea in ianuarie 2019 este doar pentru politicieni sau pentru toate pedepsele pana la 10 ani? Cazierele se curata la toata lumea sau tot la politicieni?????

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top