Connect with us
PSD crește salariile și pensiile speciale ale parlamentarilor

Știri

PSD crește salariile și pensiile speciale ale parlamentarilor

Guvernul PSD-ALDE a decis să crească din nou salariile parlamentarilor. De asemenea, pensiile speciale au crescut, deși o parte a parlamentarilor Opoziției a cerut eliminarea acestora.

Deputatul social-democrat Florin Iordache le-a transmis celor din Opoziţie, care au criticat majorarea lefurilor şi a pensiilor speciale, că au dreptul să nu-şi mai ridice banii de la casierie începând cu luna viitoare.

PSD-iștii Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae au depus, de altfel, un proiect de lege prin care solicită majorarea pensiei parlamentarilor proporţional cu cea a salariului.

„Indemnizaţia parlamentarilor este în concordonaţă cu salariul minim. Guvernul a mărit salariul minim, deci creşte şi indemnizaţia. E dreptul dumneavoastră să nu vă ridicaţi indemnizaţiile de la casierie de la 1 ianuarie. Noi, PSD, vom susţine în continuare pensiile speciale.

Nu există niciun moment problema de incapacitate de plată. Avem cea mai mare creştere economică“, a spus deputatul PSD Florin Iordache în plen, după ce a anunţat că bugetului Camerei Deputaţilor de anul viitor va creşte 15% cu scopul de a acoperi creşeterea indemnizaţiilor.

În replică, deputatul USR Cristian Seidler a spus: „Pensiile speciale ale parlamentarilor nu sunt o fatalitate, sunt legiferate şi menţinute de către PSD. Pretindeţi echitate sociale şi justiţie socială în timp ce menţineţi o categorie privilegiată a acestei ţări“. 

În octombrie, numărul pensionarilor foşti parlamentari era de 813 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.354 de lei, din care 2.649 lei suportaţi de la bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele tuturor românilor.

Raportat la creşterea salariului minim brut pe economie pentru cei cu studii superioare, care au activat cel puţin 1 an în domeniul în care s-au specializat, creşterea pensiei speciale cu 23,6% ar însemna  1.027,54 lei în plus, adică 5.381,54 lei.

Citește și: Noi promisiuni ale PSD pentru pensionari. Ce ar urma să se întâmple până 2020 cu pensia

1 Comment

1 Comment

  1. Constantin

    2018-12-12T13:42:31+02:00 at 13:42

    De multe ori mi-am pus intrebarea: Oare exzista bun simt in randul celor din parlament?
    Dece intreb ..pentru ca noi iam trimis acolo sa faca legi pentru tara sa avem o viata mai frumoasa .
    Nu iam trimis in Parlament sa se capatuiasca ei si intreaga clica.
    Cred ca recunoasteti ca noi suntem de vina ca am trimis acolo pe toti neispraviti pentru 50 lei s-au alimente ETC,
    Presedintele are de 5 ori salariul minim pe economie iar parlamentari si Directori de companii depasesc cu mult,e corect
    De ce se depaseste salariul Presedintelui de ce pensia sa nu fie dupa muca si pregatirea fiecaruia .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top