Connect with us
Raed Arafat, recomandări în caz de cutremur: „Protejați-vă sub o masă, dacă aveți timp, închideți gazele”

Știri

Raed Arafat, recomandări în caz de cutremur: „Protejați-vă sub o masă, dacă aveți timp, închideți gazele”

Cutremur în România. Imediat după cutremurul cu magnitudinea de 4.5 grade pe scara Richer, care s-a simțit și în București, secretarul de Stat Raed Arafat a făcut câteva recomandări esențiale în caz de cutremur.

Acesta recomandă ca în cazul unui cutremur să ne adăpostim sub o grindă sau sub o masă, să nu intrăm în panică şi, dacă avem timp, să închidem gazele.

„Recomand – nu panică, să se respecte complet recomandarile care le pot găsi pe aplicaţia IGSU, care spun să nu cobori pe scări dacă este un cutremur, să te protejezi sub o grindă sau sub o masă şi, mai ales, nu panică, şi dacă ai timp să închizi gazul dacă este pornit , a declarat, pentru Mediafax, Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Recomandările vin după ce miercuri seara a avut loc un cutremur cu magnitudinea 4,5 pe Richter.

Seismul a avut loc la o adâncime de 144,738 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 kilometri), Târgu Secuiesc (27 kilometri), Nehoiu (35 kilometri), Sfîntu Gheorghe (52 kilometri).

Citește și: Cutremur în România 25 aprilie – țara noastră zguduită în această seară de un seism de 4,5 grade Richter

În acest an, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,6 pe Richter, s-a produs în data de 14 martie în judeţul Vrancea, la o adâncime de 139 kilometri.

Citește și: Cutremur în România: Anunțul făcut de Gheorghe Mărmureanu după cutremurul din seara asta

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990. Magnitudinea acestora a fost de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Când va fi marele cutremur în România. Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul: „Va fi unul adânc!”

Gheorghe Mărmureanu a răspuns la una dintre întrebările care îi îngrozesc pe bucureșteni și pe locuitorii din sud-estul României.

Zona seismică Vrancea poate produce neplăcute oricând. Fizicianul Mărmureanu a vorbit pentru Agerpres despre marele cutremur.  A spus că va fi cu siguranță „unul adânc”.

Viitorul mare cutremur în România va avea 7,2 sau 7,9 grade, poate chiar 8 pe scara Richter. Acesta nu a spus data exactă la care România va fi lovită de cutremur. Însă a descris caracteristicile acestuia.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, potrivit Agerpres.

„Viitorul mare cutremur va fi asemănător celui care s-a produs în anul 1802, care a avut 8 grade pe scara Richter”, a mai spus specialistul pentru agenția de știri.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top