Connect with us
Român răpit de teroriști a fost făcută publică prin intermediul unui scurt videoclip postat de acesta pe un site de socializare.

Știri

Român răpit de teroriști – povestea sa este incredibilă

Drama unui român răpit de teroriști. Povestea sa a fost făcută publică prin intermediul unui scurt videoclip postat de acesta pe un site de socializare. Pe numele său, Ionuț Gherghuț era paznic la o mină de mangan din nordul Burkinei Faso. Pe 4 aprilie 2015, el a fost răpit de o grupare radicală intitulată „Al-Mourabituone.

Român răpit de teroriști: „Vă rog să mă ajutați să ma întorc acasă”

Emoționanta poveste a bărbatului a apărut în prim-plan în această toamnă. Pe 21 septembrie, filmarea în care el cerea ajutorul devenea virală pe internet: „”Sunt Iulian Gherguţ. Am fost luat ostatic pe 4 aprilie 2015, la Tambao, de gruparea Al-Mourabituone. Starea mea de sănătate este bună. Îi cer familiei mele să găsească o soluţie împreună cu guvernul României, ca să fiu eliberat. Mă gândesc la voi în permanenţă. Un ultim mesaj pentru guvernul României: îl rog să facă tot posibilul să mă elibereze, ca să mă întorc alături de familia mea, în ţara mea!”

Imediat după apariția acestui mesaj video s-a pus în funcțiune o petiție online intitulată „Salvați-l pe Iulian Gherghuț”. La ora actuală, nu se cunoaște starea în care se află românul.

Citește și: Poveste emoționantă : scrisoarea unui copil a impresionat o lume întreagă

Riscul la care se expun muncitorii din aceste zone este foarte mare. Atacatorii sunt de regulă mercenari subordonați unor bande organizate de criminali, deseori afiliate religios.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top