Connect with us

Știri

Secretarul General al NATO a ajuns la Palatul Parlamentului

Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg a fost primit la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, împreună cu Secretarul General al NATO, la deschiderea sesiunii plenare a celei de-a 63-a reuniuni a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO).

Cei doi înalţi oficiali vor vizita Brigada Multinaţională NATO Sud-Est de la Craiova.

Mai mult, oficialul NATO are programate întâlniri cu premierul Mihai Tudose, cu ministrul Apărării şi cu preşedinţii celor două Camere.

Președintele României a mai vorbit și despre contribuția țării la Apărare. „Am devenit un contribuitor important în NATO. Am alocat 2% din PIB pentru Apărare pe baza acordului de la începutul mandatului meu, acord între toate partidele poitice. Din acest procentaj fondurile destinate achizițiilor militare din 2017 ajung aproape la 40%. Eforturile naționale s-au concretizat prin aprobarea de către CSAT a planului de înzestrare a armatei române”, a mai spus Klaus Iohannis.

Iohannis a adus în discuție și întâlnirea pe care a avut-o cu președintele american

„Parteneriatul dintre America de Nord și Europa rămâne o dimensiune esențială a securității comune. Întâlnirile pe care le-am avut cu președintele Trump au reconfirmat angajamentul SUA pentru securitatea regiunii, inclusiv a României și pentru apărarea colectivă”.

Salut discuțiile din aceste zile de la București. Temele reflectă de o manieră cuprinzătoare prioritățile. Concluzia e o contribuție importantă în pregărirea Summit-ului NATO din 2018. România va continua să fie un aliat responsabil și un partener de dialog”, a mai declarat președintele.

Președintele Klaus Iohannis participă la cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO, care are loc la București.

„Ca urmare a agresiunii asupra Ucrainei din 2014, NATO a demarat un amplu proces de adaptare. A luat măsuri de consolidare și de dezvoltare în proiectarea stabilității dincolo de granițe. Procesul a continuat cu o serie de decizii istorice pentru Flancul Estic. Procesul de implrementare continuă. Parlamentelor le revine un rol structural inclusiv în alocarea resurselor necesare apărării”, a spus Iohannis.

Citeşte şi Accident grav lângă Urziceni: cel puțin un mort și 14 răniți. Planul Roșu de intervenție activat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top