Connect with us

Știri

Tânăr acuzat de agresiune sexuală asupra unui minor în vârstă de cinci ani, reținut. Ce s-a aflat despre vinovat

Un tânăr din municipiul Tulcea, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat preventiv joi pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat de agresiune sexuală asupra unui băiat de cinci ani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ), Amalia Ignatencu, a declarat pentru AGERPRES că minorul a fost agresat sexual pe data de 4 martie, însă plângerea a fost depusă la instituţie pe data de 11 martie.

„Este important că poliţiştii l-au identificat pe bărbatul bănuit de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală într-un timp scurt, astfel că miercuri, 14 martie, el a fost reţinut în baza unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore”, a menţionat Ignatencu.

Reprezentanta IPJ a mai spus că tânărul de 35 de ani acuzat de săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală nu a mai avut alte plângeri similare împotriva lui.

Tânărul a fost prezentat, joi, Judecătoriei Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, iar pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, Dan Stepanencu.

Acesta este primul caz de agresiune sexuală înregistrat în judeţul Tulcea de la începutul anului, conform IPJ.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Ministrul Teodorovici, despre drepturile de autor. Ce se va întâmpla cu aceste venituri

Pentru persoanele care încasează drepturi de autor, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că plata obligaţiilor fiscale se va face prin stopaj la sursă.

„O singură precizare vreau să mai fac legat de această ordonanţă, şi anume drepturile de autor. Aici am mers pe ideea stopajului la sursă şi scutirea pentru cei care sunt şi salariaţi a obligaţiilor de plată pentru contribuţiile de sănătate şi asigurări sociale.

Este o adăugare care anul trecut a mai fost (…) este o adăugare normală şi, credem noi, la fel de bun augur pentru cei care sunt vizaţi de acest nou mecanism”, a declarat Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă va mai exista obligaţia pentru cei care au depus Declaraţia 600 să depună şi Declaraţia unică, el a spus că acest lucru va fi necesar pentru ca Fiscul să aibă toate informaţiile necesare legate de venituri pentru calculul impozitului, dacă acestea nu au fost furnizate.

„Deci, în cazul în care contribuabilul a depus doar formularul 600 este clar că sunt informaţii încă lipsă la nivelul Fiscului, cum ar fi veniturile, ca să putem calcula impozitul, deci atunci este logic că acel contribuabil trebuie să depună Declaraţia unică.

Dar, ca şi principiu, atât timp cât Fiscul are toate informaţiile, dacă le are pentru toate aceste categorii de obligaţii, vă spuneam nu mai e nevoie să se depună un nou formular.

Dar sunt puţine aceste cazuri, pentru că, fie a depus 230, fie a depus 600, şi nu a depus alte formulare care arătau foarte clar care sunt veniturile pentru anul anterior şi anul în curs”, a spus Teodorovici.

CITEȘTE ȘI: Antrenor de volei, acuzat de agresiune sexuală împotriva unor minore! Ce riscă vinovatul

Femeie înjunghiată într-o grădiniță. Victima în stare gravă, cine este agresorul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top