Connect with us
Tentativă de fraudă la prima probă a examenului de Bacalaureat

Știri

Tentativă de fraudă la prima probă a examenului de Bacalaureat

Doi candidaţi au fost eliminaţi luni în Capitală de la prima probă scrisă a Bacalaureatului – cea la Limba şi literatura română – pentru tentativă de fraudă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat pentru AGERPRES că din cei 13.378 de absolvenţi de liceu înscrişi s-au prezentat la examen 95%.

Marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă – E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană.

Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c), iar ultima probă scrisă din această sesiune – cea la alegere a profilului şi specializării – E)d) – este programată joi.

Afişarea primelor rezultate, care se va face în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12,00 – 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.

Reguli la Bacalaureat 2018

Astăzi a avut loc prima probă a examenului de Bacalaureat. Conform datelor furnizate de edu.ro, la această sesiune de vară a examenului de Bacalaureat 2018 s-au înscris 136.871 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 118.856 de candidaţi sunt din promoţia curentă, respectiv 18.015 – din promoţiile anterioare.

Ca în fiecare an de la schimbarea metodologiei, vor fi variante diferite de subiecte pentru elevii de la profil uman (filologie, științe sociale) și pentru cei de la real (științe ale naturii, matematică-informatică).

Vor fi 3 subiecte de rezolvat pe foaia de examen. Fiecare sunt notate cu câte 30 de puncte. Din oficiu se vor acorda 10 puncte.

Huff.ro vă va prezenta subiectele la română de la Bac 2018 imediat ce acestea vor fi disponibile, dar și baremul și rezolvarea subiectelor, imediat ce edu.ro le va afișa.

Citește și Bacalaureat 2018: Subiecte complete la limba română

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Elevii nu pot intra cu caiete, manuale, notițe, telefoane mobile sau orice mijloc electronic care ar putea facilita copierea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top