Connect with us
Tragedie la Eforie Nord. Bărbat, dispărut în mare. Câți oameni au murit pe litoral în acest sezon

Știri

Tragedie la Eforie Nord. Bărbat, dispărut în mare. Câți oameni au murit pe litoral în acest sezon

Șase persoane au murit înecate pe litoralul românesc de la începutul sezonului estival, iar acum încă o tragedie a avut loc la mare.

Un bărbat a dispărut joi în valurile mării, iar scafandrii au fost nevoiți să sisteze căutările vineri, din cauza valurilor puternice.

Reprezentanţii ISU Constanța au declarat că scafandrii au fost nevoiţi să se retragă pentru că marea nu le permite sa continue căutările. În zonă a rămas ambarcaţiunea ISU care va interveni când vremea se va îmbunătăţi.

Bărbatul a dispărut în larg la Eforie Nord joi şi pentru găsirea acestuia s-a intervenit cu o ambarcațiune, însă curenții erau foarte puternici.

Tot joi, un bărbat de 43 de ani a fost salvat din mare şi preluat de şenilata SMURD de pe o plajă din Eforie Nord.

Salvamarii fac apel la oameni să nu se aventureze în marea învolburată, mai ales dacă este arborat steagul roșu, care interzice scăldatul.

Din păcate, foarte mulți turiști ignoră aceste apeluri, astfel că se ajunge la tragedii.

Te-ar putea interesa și: Zeci de restaurante de la mare pun în pericol sănătatea turiștilor

Peste douăzeci de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, printre care zece restaurante, au fost amendate pentru diverse nereguli cu suma totală de 47.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari, în urma controalelor efectuate în ultima săptămână, a informat Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa.

În perioada menţionată, au fost verificate de inspectorii ce activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 187 de unităţi amplasate în zonele turistice Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de DSVSA.

„Controalele au vizat: 74 de restaurante, 3 pizzerii, 4 cantine, 28 de unităţi tip fast – food, 10 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 14 baruri, 1 unitate tip bistro, 22 de magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 7 laboratoare de cofetărie/patiserie, 1 depozit alimentar şi 3 rulote.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

Ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare.

Condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, conform comunicatului.

Citește și: Tulcea: Trei persoane au murit înecate, dintre care doi minori!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top