Connect with us
Un criminal în serie a fost prins după 40 de ani! Ce au descoperit polițiștii despre meseria lui

Știri

Un criminal în serie a fost prins după 40 de ani! Ce au descoperit polițiștii despre meseria lui

Un fost polițist retras a fost arestat și acuzat de opt crime atribuite celui cunoscut drept „Ucigașul din Golden State”, un criminal în serie care a fost responsabil de zeci de violuri și de ucideri care a terorizat părți din California în anii 1970 și 1980, au afirmat autoritățile miercuri.

Suspectul a fost indicat drept Joseph James DeAngelo, în vârstă de 72 de ani. După mai multe potriviri ADN, bărbatul a fost arestat. Totul se petrece la două luni după ce autorităților le-a atras atenția un bestseller numit „O să mă întorc în întuneric”.

Șeriful din Sacramento County, Scott Jones, a recunoscut că acea carte a ajutat la prinderea criminalului. Însă a spus că nicio informație care a fost „extrasă din acea carte nu a dus direct la reținere”.

Bărbatul căutat în cazuri de crimă și violuri de 40 de ani are legătură cu 12 cazuri de crimă, 45 de violuri și 120 de spargeri în Sacramento. De asemenea, Joseph James DeAngelo ar fi acționat și în estul San Francisco Bay și California de Sud.

Citește și: Tulburător! Ce ar fi făcut „tatăl criminal” din Brașov, înainte de a-și ucide copiii și soția

Suspectul numit de către anchetatori „Violatorul din Est” este considerat a fi unul dintre cei mai prolifici criminali în serie.

Potrivit reuters.com, DeAngelo locuia în suburbia Citrus Heights din Sacramento, când a fost arestat marți. El a fost supravegheat înainte de a fi reținut pentru câteva zile. Marți, a fost luat în custodie fără incidente, atunci când a ieșit din casă.

Criminalul în serie a lucrat ca ofițer de poliție și dat afară

Jones a dezvăluit că în anii 70 DeAngelo era ofițer în două departamente ale poliției, Exeter și Auburn. Bărbatul a fost dat afară cu forța din Auburn în 1979, fiind acuzat atunci că a furat un ciocan și un repelent de câini dintr-un magazin.

Citește și: Crima din Brașov: Ce au găsit legiștii la autopsie. Avocatul criminalului vine cu noi informații înfiorătoare despre acesta

Din cauza faptului că se descurca foarte bine în mânuirea armelor, autoritățile au crezut mereu că ucigașul are pregătire militară.

Eforturile poliției de a-l captura au fost reînnoite în 2016. Pentru prindere, pe capul lui s-a pus o recompensă de 50000 de dolari. Despre criminal se știa că intra în casele victimelor noaptea. Le lega și viola femeia înainte de a ucide ambele victime.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top