Connect with us
Un nou cutremur în România, în zona seismică Vrancea

Știri

Un nou cutremur în România, în zona seismică Vrancea

A fost cutremur in România, transmite Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului,

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Nehoiu (49km), Slănic-Moldova (49km), Covasna (49km), Odobești (50km) și Onești (51km).

Cutremurul, cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, s-a produs marți, la ora 19:30, în județul Vrancea, la adâncimea de 81 de kilometri.

Ultimul cutremur puternic s-a produs în 18 septembrie la ora 12.32, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Acel seism a avut magnitudinea 3,6 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 63 de kilometri.

Cele mai puternice cutremure înregistrate în acest an, cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter, s-au produs în 25 aprilie, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, respectiv în 14 martie în județul Vrancea.

Cutremur în Republica Dominicană, locul unde se filmează Exatlon

Un cutremur de 5,1 grade pe Richter produs duminică noapte în nordul-estul Republicii Dominicane, al cărui epicentru s-a situat la 12,9 kilometri de Villa Vásquez, în Montecristi (nord-vest), a provocat pagube la un spital şi la zece şcoli din zonă, potrivit Centrului de Opeeaţiuni de Urgenţă (COE), citat luni de EFE.

Seismul, precedat de un cutremur de 4,3 grade pe Richter şi urmat de alte 12 replici de între 2,5 şi 4,1 grade, a provocat fisuri la Spitalul Municipal din Villa Vásquez şi a avariat alte 10 şcoli din Montecristi şi provincia Valverde, din nord-vestul ţării, se arată în raportul COE.

Seismul s-a produs la 1:45 ora locală (5:45 GMT) şi s-a simţit mai ales în provinciile Montecristi şi Valverde, precum şi la Bonao, La Vega, Santiago şi Puerto Plata, în nord.

Raportul notează că imediat după mişcarea telurică, COE şi-a activat diviziile de operaţiuni, planificare şi comunicare şi a instruit instituţiile de prim răspuns pentru a proceda la evaluarea infrastructurilor din aria afectată, pentru a identifica eventualele daune şi a stabili măsurile necesare.

Citește și: Gheorghe Mărmureanu a spus când ar putea veni un cutremur important în România

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top