Connect with us

Știri

Un preot ameninţă că nu îi mai împărtăşeşte pe credincioşii care nu merg la referendum

Prezenţa scăzută la referendum a provocat supărare mare în rândul unor preoţi. Unul dintre aceştia a ameninţat că nu îi va mai spovedi pe credincioşi dacă nu vor merge la vot.

Într-o postare pe Facebook, un preot paroh din comuna Zănești a anunțat că nu va mai împărtăși pe cei care nu participă la vot și că vor trebui să-și caute alt duhovnic, potrivit publicației Știri-Neamț.ro.

Imi asum, ca duhovnic, nu voi mai da Sf. Impartasanie celor care sunt impotriva lui Hristos! O spun public pentru ca nu are rost sa vii sa-mi spui ca esti crestin ortodox, dar nu votezi pt familie. Cauta-ti alt duhovnic, mult succes! – este mesajul postat de preot pe Facebook, sâmbătă seară (6 octombrie), la ora 20:30.


Minimul istoric de prezență la un scrutin electoral s-a înregistrat sâmbătă, în prima zi a referendumului pentru redefinirea familiei.

Abia 5,7% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne, adică un număr de 1.046.583 de alegători.

Pentru ca referendumul să fie validat, duminică, în cea de-a doua zi a scrutinului, vor trebui să meargă la urne minimum 24,3% dintre românii cu drept de vot pentru a se întruni pragul de 30% prevăzut de lege.

Mai multe persoane din județul Bacău au primit sâmbătă îndemnuri de ieșire la vot de la mănăstirile din județul Neamț. Oamenii au fost stimulați, prin anunțuri SMS, să participe în număr cât mai mare la referendum și să pună ștampila pe “DA”.

Același lucru se petrece și în județul Neamț, clasat pe primul loc în topul județelor din Moldova.

Citeşte şi: Rezultate referendum familie. Prezenţa la vot şi exit poll 7 octombrie. Update

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

1 Comment

1 Comment

  1. RUXANDA MACARIE

    2018-10-07T13:12:05+03:00 at 13:12

    Parinte ar trebui sa ai o oarecare jena cand spui ca nu mai impartasesti!! Impartasania nu e a TA1 Tu , doar ,iti faci serviciul Esti obligat sa -ti faci datoria in biserica! Patriarhul ce spune? mai ramai preot sau pleci? Ce fel de slujbe ai facut ca sa lamuresti enoriasii ce e bine si ce e rau?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top