Connect with us
Superstiții marți, 13. Ce nu e bine să faci în această zi

Numerologie

Superstiții marți, 13. Ce nu e bine să faci în această zi

Ziua de marți, 13 este considerată cu ghinion de cei care cred în superstiții. Există oameni care au din naştere o puternică înclinaţie către superstiţie, astfel încât ajung să creadă în tot felul de combinații de cifre și entități mistice și își creează propriile lor obiceiuri pentru astfel de zile. Află din ce categorie faci parte și ce nu este bine să faci în ziua de marți, 13, de care mulți se tem.

Ce să nu faci în ziua de marți, 13

Despre ziua de marți 13 se spune că aduce ghinion. Sursele semnificaţiei zilei şi numărului 13 se regăsesc din cele mai vechi timpuri, în unele opinii, chiar de la „păcatul originar”. Se pare că Adam ar fi mâncar mărul în ziua de marți, însă mai este vorba și de alte aspecte religioase. Diavolul apare pentru prima dată în Biblie în capitolul 13, iar Iisus a avut 12 apostoli, el fiind a 13-a persoană aflată la masă la Cina cea de Taină.

Ziua de marți are trei ceasuri rele, ceea ce face ca situația să fie cu atât mai gravă pentru cei superstițioși. Combinația de marți și 13 este considerată una nefastă și mulți vor să știe cum trebuie să se comporte în această zi pentru a se feri de ghinion.

Dintotdeauna, în ziua de marți, 13 s-au evitat activitățile precum aratul,semănatul,construirea unei case sau a unei fântâni etc. De altfel, în această zi nu se făceau nunţi, logodne şi nu se mergea în peţit, deoarece persoanele respective ar fi fost urmărite de ghinion tot restul vieții.

Se spune că un copil născut în ziua de marți, 13 nu va avea deloc noroc și acesta va deceda la o vârstă fragedă. Mai mult, dacă numele acestuia conține în total 13 litere este cu atât mai grav.  În plus, multe țări evită folosirea cifrei 13 la diferite numetorări, cum ar fi la case, străzi, apartamente, etaje etc. Ei înlocuiesc cifra 13 cu 12 bis.

De altfel,  trebuie să nu inviţi niciodată 13 oameni la masă sau să nu te aşezi niciodată cu 13 oameni la masă, pentru că cel care stă în dreptul unei oglinzi riscă să pățească ceva grav. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de MARŢI 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte. Nici măcar o pisică neagră nu e bine să îți treacă azi calea și fii atent la planurile pe care le ai azi, s-ar putea să nu le poți duce la bun sfârșit. Nu te implica în construcții sau amenajări la casă.

Fii atent! Nu purta negru în această zi, pentru că riști ca mai apoi să fii nevoit să porți doliu. Nu lua decizii importante, nu te tunde azi și nu ieși afară din casă în noaptea aceasta dacă obișnuiești să crezi în superstiții și vrei să te asiguri că lucrurile vor merge bine mereu.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Numerologie

To Top