Connect with us
Ce nu ai voie sa faci ASTĂZI de Lasata Secului – Sărbătoare mare

Știri

Ce nu ai voie sa faci ASTĂZI de Lasata Secului – Sărbătoare mare

Pe 2 martie 2020 incepe Postul Pastelui, dupa Lasata Secului. Va fi perioada de post si cumpatare, atat in ale gurii cat si in ale patimilor sufletesti.

Ce nu ai voie sa faci de Lasata Secului:

1. NU ASEZATI FARFURIILE PENTRU MANCARE LA INTAMPLARE!

Daca puneti farfuriile si tacamurile pe masa in mod aleatoriu, acest lucru poate aduce necazuri in gospodarie. Masa se aseaza cu fata spre rasarit, fie ca este vorba de pranz sau cina.

2. NU PUNE FATA DE MASA COLORATA

Este indicat sa folosesti o fata de masa alba, la fel si tacamurile si farfuriile deoarece albul este simbolul puritatii, al postului. Albul inseamna cumpatare si curatire sufleteasca.

3. NU IMPRUMUTA PE NIMENI CU NIMIC

Aceasta credinta populara este valabila in special in zonele de munte. Nu e bina sa dai obiecte cu imprumut in prima zi de Post si asta pentru ca lupii vor da tarcoale casei tale. De asemenea, cel ce imprumuta pe cineva cu bani de Lasata Secului nu va avea parte de ei de sarbatori.

4. NU CONSUMA CARNE DE PORC

Nu consuma carne de porc de Lasata Secului. Este bine sa consumi oua de puica si ciorba de peste in aceasta zi importanta.

5. NU SERVI MANCAREA NESARATA

Putina sare sau deloc in preparatele de peste zi te transforma intr-o persoana zgarcita si fara noroc in anul ce vine, cred batranii de la sate.

6. NU SPALA HAINE

Nu e bine sa depui eforturi fizice mari ori sa speli haine in prima vineri din Postul Paștelui. Daca faci asta risti sa atragi necazuri nu doar asupra ta ci si asupra celor dragi tie.

Problemele sentimentale se pot multiplica daca ignori acest sfat. La tara, gospodarii fac treaba inainte cu o zi de Lasata Secului, pentru ca în Postul Paștelui sa fie bine pregatiti fara pic de sudoare.

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de 1 martie! Transmite-le celor dragi urări deosebite în prima zi de primăvară

Citește și: Horoscop 1 martie! Prima zi de primăvară vine cu vești senzaționale

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top