Rețete
Rețetă simplă și gustoasă de Paște. Negresă by chef Sorin Bontea
Doar câteva zile ne mai despart de marele eveniment al acestui an. Paștele este una dintre cele mai importante sărbători, motiv pentru care românii fac o mulțime de pregătiri. Masa de Paște este atent pregătită și gospodinele se gândesc din timp ce preparate să aleagă. Ne-am gândit să vă dăm o idee, pe care o știm de la chef Sorin Bontea, unul dintre marii bucătari români.
Rețetă de negresă
Negresa este una dintre cele mai gustoase și rapide preparate. O astfel de prăjitură este perfectă pentru masa de Paște și, cu rețeta lui Chef Sorin Bontea, nu ai cum să dai greș vreodată. Acest preparat este unul foarte rapid, dar și gustos și simplu, pentru că nu ai nevoie de prea multe ingrediente costisitoare.
Ingrediente necesare pentru negresă
- 400 grame ciocolată neagră
- 300 grame zahăr alb
- 150 grame zahăr brun
- 200 grame făină
- 200 grame unt
- 6 ouă
- 50 grame cacao
- Un praf de sare
- Esență sau extract de vanilie
Mod de preparare negresă
Pentru început, se taie ciocolata în bucăți mici și se topește la bain-marie. Mai apoi, crema obținută se încorporează cu untul, la foc mic. Lasă amestecul la răcit, la temperatura camerei, înainte de a-l folosi.
Într-un alt bol se pun zahărul alb și zahărul brun, peste care adaugă treptat ouăle. Acestea trebuie amestecate fie cu mixerul, fie cu un tel pentru ca ingredientele să formeze o cremă foarte moale și zahărul să se topească perfect, pentru a nu se simți atunci când este consumată. După ce crema a fost obținută, se adaugă și praful de sare și esența de vanilie.
După ce ai finalizat crema, cerne făina și apoi amestec-o cu praful de cacao. Cele două ingredinente se pun treptat în crema din zahăr și ou, după care se amestecă cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Adaugă peste compoziție ciocolata topită și răcită, amestecă bine și pune totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și făină.
Cuptorul se încălzește la 180 de grade Celsius, după care se bagă și tava pentru 30 de minute. Prăjitura este gata atunci când începe să crape, deci nu te speria dacă o să vezi asta! Lasă negresa la rece și apoi tai-o. Se servește cu budincă, înghețata, orice dorești. Poftă bună!
More in Rețete
-
Rețete
Truc pentru cel mai bun cozonac de Crăciun. Ce trebuie să faci ca să-ți iasă perfect
Cozonacul este cea mai des întâlnită delicatesă de pe masa de sărbătoare. De Crăciun, acest preparat...
-
Rețete
3 sfaturi esențiale de la profesioniști pentru a prepara grătarul perfect
3 sfaturi esențiale de la profesioniști pentru a prepara grătarul perfect Pare simplu. Trebuie doar să...
-
Rețete
Idei de preparate pentru masa de Florii. Ce trebuie să mănânci pentru a avea noroc
Floriile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale anului și au loc cu o săptămână...
-
Rețete
Pandișpan cu vișine: rețetă, mod de preparare și ingrediente
Pentru că mai este doar o zi până la Crăciun iar mai apoi vine și Revelionul,...
-
Rețete
Rețetă de Crăciun Prajitura Craciunita
Prajitura Craciunita a devenit nelipsita de pe masa de Craciun. A capatat popularitate mai ales in...