Connect with us
Pandișpan cu vișine: rețetă, mod de preparare și ingrediente

Rețete

Pandișpan cu vișine: rețetă, mod de preparare și ingrediente

Pentru că mai este doar o zi până la Crăciun iar mai apoi vine și Revelionul, un al prilej de sărbătoare, ne-am gândit să prezentăm o rețetă rapidă, cu care să-i cuceriți pe invitați. Pandișpan cu vișine este unul dintre cele mai vechi și cunoscute preparate, pe care gospodinele îl pregătesc cu ocazia sărbătorilor. Noi vom scrie aici o rețetă ușoară și rapidă, cu care veți face cel mai bun pandișpan.

Rețetă pandișpan cu vișine

Chiar dacă am început de mult timp pregătirile de Crăciun, nici în Ajun n-ar strica să pregătim acest preparat foarte rapid, dar și gustos. În plus, se potrivește perfect și pentru masa de Revelion, unde invitații vor fi plăcut surprinși de el și îl vor savura cu drag.

Pandișpanul cu vișine este o prăjitură răcoritoare și gustoasă, iar gustul dulce cu cel ușor acrișor se potrivesc perfect. Chiar dacă există alte preparate mult mai sofisticate, nu veți da greș cu pandișpanul care ne amintește de copilărie.

Ingrediente:

  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un vârf cuțit sare
  • 1 linguriță praf copt cu șofran
  • puțină zeamă de lămâie pentru stins praful de copt
  • 2 linguri ulei de struguri
  • vișine congelate sau proaspete, sau chiar din compot

Mod de preparare pandișpan cu vișine

Se preîncîlzește cuptorul la 150 grade. Întâi se separă albușurile de gălbenuşuri cu atenție, pentru a nu scăpa urme de gălbenuș. Într-un vas uscat, albușurile se mixează cu un vârf cuțit de sare, până se obține o spumă tare. Pentru a vedea cum poți bate albușurile rapid și sigur, te invităm să citești aici articolul nostru cu cele mai bune sfaturi.

În spuma obținută  se adaugă apoi zahărul și zahărul vanilat.

Gălbenușurile se amestecă separat cu praful de copt stins cu zeama de lămâie și uleiul. În spuma de albușuri se adaugă apoi crema de gălbenuşuri , mixând la viteză maximă până când compoziția își dublează volumul şi devine spumoasă. Punem jos mixerul și mai departe lucrăm cu o spatulă, pentru o compoziție mult mai cremoasă.

 Adăugăm făina foarte încet peste compoziția noastră, puțin câte puțin ,amestecând de sus în jos , în sens invers acelor de ceasornic,  până se încorporează toată făina, pentru a nu se face cocoloașe.

Așezăm toată compoziția în tava în care am pus hârtie de copt. Peste aluat punem vișinele, pe care înainte le dăm prin făină. Pentru a vedea dacă este copt, putem aplica metoda cu scobitoarea.

După ce se coace, putem pune și zahăr vanilinat. Poftă bună!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top