Rețete
Pandișpan cu vișine: rețetă, mod de preparare și ingrediente
Pentru că mai este doar o zi până la Crăciun iar mai apoi vine și Revelionul, un al prilej de sărbătoare, ne-am gândit să prezentăm o rețetă rapidă, cu care să-i cuceriți pe invitați. Pandișpan cu vișine este unul dintre cele mai vechi și cunoscute preparate, pe care gospodinele îl pregătesc cu ocazia sărbătorilor. Noi vom scrie aici o rețetă ușoară și rapidă, cu care veți face cel mai bun pandișpan.
Rețetă pandișpan cu vișine
Chiar dacă am început de mult timp pregătirile de Crăciun, nici în Ajun n-ar strica să pregătim acest preparat foarte rapid, dar și gustos. În plus, se potrivește perfect și pentru masa de Revelion, unde invitații vor fi plăcut surprinși de el și îl vor savura cu drag.
Pandișpanul cu vișine este o prăjitură răcoritoare și gustoasă, iar gustul dulce cu cel ușor acrișor se potrivesc perfect. Chiar dacă există alte preparate mult mai sofisticate, nu veți da greș cu pandișpanul care ne amintește de copilărie.
Ingrediente:
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un vârf cuțit sare
- 1 linguriță praf copt cu șofran
- puțină zeamă de lămâie pentru stins praful de copt
- 2 linguri ulei de struguri
- vișine congelate sau proaspete, sau chiar din compot
Mod de preparare pandișpan cu vișine
Se preîncîlzește cuptorul la 150 grade. Întâi se separă albușurile de gălbenuşuri cu atenție, pentru a nu scăpa urme de gălbenuș. Într-un vas uscat, albușurile se mixează cu un vârf cuțit de sare, până se obține o spumă tare. Pentru a vedea cum poți bate albușurile rapid și sigur, te invităm să citești aici articolul nostru cu cele mai bune sfaturi.
În spuma obținută se adaugă apoi zahărul și zahărul vanilat.
Adăugăm făina foarte încet peste compoziția noastră, puțin câte puțin ,amestecând de sus în jos , în sens invers acelor de ceasornic, până se încorporează toată făina, pentru a nu se face cocoloașe.
Așezăm toată compoziția în tava în care am pus hârtie de copt. Peste aluat punem vișinele, pe care înainte le dăm prin făină. Pentru a vedea dacă este copt, putem aplica metoda cu scobitoarea.
După ce se coace, putem pune și zahăr vanilinat. Poftă bună!
More in Rețete
-
Rețete
Truc pentru cel mai bun cozonac de Crăciun. Ce trebuie să faci ca să-ți iasă perfect
Cozonacul este cea mai des întâlnită delicatesă de pe masa de sărbătoare. De Crăciun, acest preparat...
-
Rețete
3 sfaturi esențiale de la profesioniști pentru a prepara grătarul perfect
3 sfaturi esențiale de la profesioniști pentru a prepara grătarul perfect Pare simplu. Trebuie doar să...
-
Rețete
Rețetă simplă și gustoasă de Paște. Negresă by chef Sorin Bontea
Doar câteva zile ne mai despart de marele eveniment al acestui an. Paștele este una dintre...
-
Rețete
Idei de preparate pentru masa de Florii. Ce trebuie să mănânci pentru a avea noroc
Floriile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale anului și au loc cu o săptămână...
-
Rețete
Rețetă de Crăciun Prajitura Craciunita
Prajitura Craciunita a devenit nelipsita de pe masa de Craciun. A capatat popularitate mai ales in...