Pe lângă simbolistica religioasă a Învierii, un prilej de bucurie este și ospățul din acea zi. Românii își pregătesc din timp meniul și caută să pregătească cele mai bune bucate. Mielul este nelipsit de pe masa de Paște și există o mulțime de rețete din acest tip de carne, așa că noi ne-am gândit să vă prezentăm azi cum se prepară rețeta de miel în sos de iaurt.
-Se taie carnea pentru tocăniță în bucățele potrivite; se spală frunzele de sfeclă sau spanac, se rulează și se taie în fâșii.
-Se pune uleiul la încins și între timp se toacă ceapa. Se pune la călit până se înmoaie. Mai apoi, se adaugă peste ea carnea și se prăjește până își schimbă culoarea. Atenție la ceapă, se poate arde!
-Se adaugă apoi usturoiul strivit, astfel încât să acopere toată carnea și se presară sarea și piperul peste compoziție.
-Frunzele de sfeclă se adaugă în trei tranșe, pentru a permite fiecărei frunze să se înmoaie.
-Mai apoi, se adaugă apă cât să acopere toată carnea, încă puțină sare și se lasă la fiert cu capacul deasupra; poate dura apoximativ o oră, însă este nevoie să se înmoaie bine carnea; dacă la final este prea mult sos, se lasă puțin la fiert fără capac.
-După ce carnea a fiert, se adaugă năutul și se lasă puțin pe foc, până se încorporează bine toate ingredientele.
-Se amestecă apoi iaurtul și cu chili și menta și se adaugă peste carne, după ce aceasta a fost dată de pe foc.
Se lasă puțin la răcit, până se mai îngroașă, iar apoi, preparatul poate fi servit. Poftă bună!
Acest site foloseste cookies.
Read More