Paștele este aproape și sigur vă întrebați ce rețete să mai adăugați în meniu. Cum de Paște se consumă carne de miel, ne-am gândit că v-ar prinde bine o rețetă delicioasă de ruladă de miel, marinată cu ierburi aromatice și vin.
Se dezosează pulpa și se taie sub forma unei bucăți mari. În carne se fac înțepături cu cuțitul, unde se introduc bucăți de usturoi. Pe partea opusă, se presară rozmarin uscat sau alte mirodenii, după preferințe. Se toacă fin ceapa verde, mărarul și pătrunjelul.
Carnea tocată se amestcă cu un ou sau două, sare, piper și verdețurile mărunțite. Acest amestec se așază peste bucata mare de carne cu usturoi și mirodenii. Se rulează și se leagă cu o sforicică, după care, rulada se unge bine cu ulei și se presară rozmarin, sare și piper. Se unge cu ulei tava și se așază rulada.
Se taie rondele ceapa uscată și se pune peste ruladă cu foile de dafin. Se adaugă peste 2-3 căni de apă și se pune la copt pentru aproximativ o oră. Cu 15 minute înainte de a fi scoasă din cuptor, se adaugă vinul roșu. Poftă bună!
Acest site foloseste cookies.
Read More