Rețete de Paște: Pască cu ciocolată

14.04.2020
Rețete de Paște: Pască cu ciocolată

Paștele este aproape și toată lumea este în căutarea celor mai gustoase preparate cu care să umple mesele în această zi de sărbătoare. Cum pasca este nelipsită din lista de bunătăți, vă prezentăm astăzi o rețetă specială, cu un gust minunat!

Rețete de Paște: Pască cu ciocolată. Ingrediente

Pentru aluat ai nevoie de:

  •  250 g făină
  •  125 g margarină
  •  1 ou
  •  65 g zahăr
  •  1 praf sare
  •  margarină pentru uns forma

Pentru umplutură vei folosi:

  •  100 g ciocolată de menaj
  •  2 linguri cacao
  •  2 linguri făină
  •  200 ml lapte
  •  4 ouă
  •  100 g margarină
  •  1 plic vanilie

Rețete de Paște: Pască cu ciocolată. Mod de preparare

Pentru început, se prepară aluatul. Se amestecă oul, margarina, făina, zahărul și un praf de sare. Se frământă bine aluatul și apoi se lasă la dospit. După ce s-a ridicat suficient, se întinde o foaie groasă în forma specială. Peste aluat, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole, pentru ca acesta să-și păstreze forma. Se lasă la copt pentru aproximativ 15 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia, după care se înlătură hârtia și se lasă la răcit.

Mai apoi, se topește ciocolata pe baie de aburi. Peste ea, se adaugă  margarina, cacao şi vanilie. Toate acestea se omogenizează, după care începe să se adauge treptat laptele, până când crema se îngroașă, ca o budincă. Separat, se bat ouăle și zahărul și se adaugă peste cremă.

Se toarnă umplutura peste blat, după care se lasă la copt 20 de minute. Cu aproximativ 5 minute înainte de a fi scoasă din cuptor, pasca poate fi ornată cu bucăți de nucă, iar la final, pudrată cu zahăr.

Poftă bună!