Connect with us
Rețete de Paște: Prăjitura "Vis de primăvară"

Rețete

Rețete de Paște: Prăjitura „Vis de primăvară”

Sărbătorile Pascale se apropie, iar toată lumea este în căutarea celor mai gustoase rețete. Prăjitura „Vis de primăvară” se potrivește perfect pentru masa de Paște, fiind un preparat rapid, gustos și deloc costisitor.

Rețete de Paște: Prăjitura „Vis de primăvară”. Ingrediente necesare

Pentru foi ai nevoie de:

– 300 g făină
-200 g unt
-150 g zahăr
-1 ou
-2 linguri cacao
-1 plic praf de copt
-1-2 plicuri zahăr vanilinat
-1 praf de sare

Pentru crema de cocos îți trebuie:
-6 albușuri
-250 g zahăr
– 250 g nucă de cocos
-1-2 plicuri zahar vanilinat
-zeama de la ½ lămâie.

Pentru crema de ou:
-3 gălbenușuri
-100 g zahăr tos
-1 budincă de vanilie
-1-2 plicuri zahăr vanilinat
-500 ml lapte rece
Opțional, poți adăuga coajă rasă de lămâie.

Pentru crema mascarpone vei folosi:
-250 g mascarpone sau Quark
-100 g unt
-100 g zahar pudra
-1-2 plicuri zahar vanilinat

Pentru ornat, poți folosi de ciocolată rasă.

Rețete de Paște: Prăjitura „Vis de primăvară”. Mod de preparare

Pentru foi: Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, după care se împarte aluatul în două. Foile de mărimea tăvii se întind direct pe hârtia de copt. Puneți prima foaie, cu tot cu hârtie, în tavă și, ulterior, adăugați crema de cocos.

Crema de cocos se face astfel: Albușurile cu un praf de sare se bat până se obține o spumă tare. Se adaugă treptat zahărul, intercalat cu zeama de lămâie. Se încorporează cu grijă nuca de cocos, foloind o spatulă. Adăugați crema peste prima foaie, iar peste, adăugați cea de a doua foaie.

Pentru crema de ou: Gălbenușurile,alături de zahărul tos și vanilinat, se freacă spumă. Se adaugă budina și, treptat, laptele rece. Fierbeți pe foc mic până se îngroașă, amestecând continuu.

Acoperiți vasul cu folie și lăsați la răcit.

Pentru crema mascarpone: Untul, cu zahărul și mascarpone, se bat până se obține o cremă fermă. Se amestecă cu crema de ou, până se omogenizează. Turnați peste blatul răcit, nivelați și ornați cu ciocolată rasă.

Prăjitura se lasă la răcit până când foile se înmoaie. Poftă bună!

Sursa: https://www.kfetele.ro/prajitura-vis-de-primavara-delicioasa-rapida-si-ieftina-16538038

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top