Rețete

Retete de pasti: DROB DE PUI

Pastele e tot mai aproape. In cateva zile, listele de cumparaturi ar cam trebui sa fie gata. Dintr-un menu de Paste nu poate sa lipseasca drobul. Pentru foarte multi, nu exista sarbatoare a Invierii fara drob. Traditional este drobul de miel, dar pentru cei carora nu le place carnea acestui animal, astazi va prezentam o alternativa. E vorba de reteta de drob de pui, un drob cu un gust excelent si care ii face mare concurenta „drobului adevarat”.

Ingrediente drob de pui

Pentru a prepara drob de pui aveti nevoie de:

    • 500 de grame ficat de pui
    • 1 piept de pui
    • 300 de grame de pipote si inimi de pui
    • 1 legatura de ceapa verde si una de usturoi verde
    • marar
    • 2 oua
    • sare si piper dupa gust

Mod de preparare drob de pui

Desi pare o reteta complicata drobul de pui se prepara foarte usor dupa cum urmeaza:

  • Se pune o oala cu apa si putina sare la fiert in care adaugam pieptul, inimile si pipotele de pui la fiert. Le lasam sa fiarba circa 20 de minute.
  • Intr-o craticioara cu apa in clocot si putina sare punem ficatul de pui la fiert timp de 5 minute
  • In tot acest timp tocam marunt ceapa, usturoiul si mararul
  • Taiem cubulete ficatul, pieptul, inimile si pipotele, le amestecam cu legumele tocate si le dam prin masina de tocat carne
  • Asezam cotinutul intr-un bol, iar separat batem ouale cu putina sare si piper, apoi le amestecam bine de tot
  • Intr-o forma de cozonac, bine tapetata cu hartie de copt asezam compozitia si o dam la cuptor timp de 30 de minute
  • Optional puteti adauga in compozitie oua fierte si curatate pentru un aspect mai aparte

Pofta buna!

Share
Scris de
Laurențiu Emanuel

Acest site foloseste cookies.

Read More