Carnea de miel este vedeta in aceste zile in care pregatirile pentru Paste au intrat pe ultima suta de metri, iar noi ti-am pregatit un articol in care poti afla multe despre acest sortiment de carne.
Carnea de miel este mult mai sanatoasa daca este consumata de la un miel pana in 10 – 15 kg deoarece este mai usor de digerat. Un miel mai mic are carnea bogata in purine, ce se pot de rinichi, articulatii si ne ingreuneaza digestia.
Daca va asigurati ca mielul a fost crescut bio, fara furajere si antibiotice, carnea lui poate fi o sursa importanta de Omega 3, CLA (Omega 6), dar si vitamine din complexul B-urilor: B1, B2, B6, B9, Biotină, B5, B12.
Carnea de miel se prepara la temperaturi scazute pentru a-si mentine propietatile si pentru a nu distruge complexul de vitamine prezent in aceasta. Daca pregatiti o ciorba este recomandat sa adaugati carnea dupa ce aceasta da in clocot, pentru a nu pierde resursele sale nutritive in apa, daca preferati o friptura recomandarea noastra este sa tineti carnea intr-un bait timp de 24 de ore si veti obtine o carne frageda si gustoasa.
100 de grame contin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grasime, 215 calorii, 1,2 grame de fier si 95 mg colesterol.
Acest site foloseste cookies.
Read More