Rețete de Paști: stufat de miel

14.04.2020
Rețete de Paști: stufat de miel

Paștele se apropie cu pași cât mai rapizi, iar rețetele sunt din ce în ce mai căutate. Stufat de miel este o sintagmă extrem de populară.

Rețete de Paști: stufat de miel

Carnea de miel este cea mai căutată în acest sezon, iar rețetele de Paști sunt și mai căutate online.

Stufatul de miel este o mâncare realizată din carnea de miel care conține o cantitate mare de verdeață specifică primăverii. Ne duce cu gândul la prospețimea adusă de primăvară în natură și la parfumul ierbii verzulii.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel
  • 20 buc ceapă verde
  • 20 buc usturoi verde
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 buc lămâie
  • sare de mare după gust
  • piper negru măcinat după gust
  • ulei de măsline după gust
  • pătrunjel după gust

Mod de preparare:

Se taie carnea de miel în bucăți de mărimi medii, apoi se prăjește ușor într-o cratiță cu puțin ulei până se rumenește.

Firele de ceapă și de usturoi se spală, se usucă si se taie în bucăți de aproximativ 3 cm. Se pun peste carne, se adaugă puțină apă, apoi se acoperă cratița cu ajutorul unui capac. Se lasă la fiert, se amestecă din când în când.

Se adaugă în cratiță pasta de tomate după ce a fost dizolvată într-o cană de apă. Se condimentează mâncarea după gust.

După ce începe să fiarbă, se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Se ia de pe foc și se adaugă zeama de lămâie, pătrunjel verde și mărar tăiat fin.

Stufat de miel este o rețetă ușor de realizat care seamănă cu o tocăniță, dar mai ușor de digerat și mai sănătoasă. Dacă ești fan al mâncărurilor tradiționale, poți să mănânci stufatul cu o mămăliguță fierbinte. De asemenea, poți adăuga mai multe condimente pe carnea de miel dacă ești fan al mâncării condimentate și usturate. Poți adăuga piper sau boia iute.

Poftă bună!