Connect with us
Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Ce măsuri vom respecta din 14 noiembrie

Știri

Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Ce măsuri vom respecta din 14 noiembrie

România se află într-o situație dificilă din cauza pandemiei de coronavirus. Lucrurile câmdva normale s-au schimbat complet și totul a luat o altă formă pentru noi de când ne luptăm cu această criză sanitară. Autoritățile încearcă să impună tot mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul virus, motiv pentru care au prelungit și starea de alertă pentru încă 30 de zile. Află ce restricții trebuie să respectăm începând din 14 noiembrie.

Măsuri pentru starea de alertă

Starea de alertă a fost prelungită pentru încă de 30 de zile. Aceasta fusese impusă din data de 14 octombrie, iar autoritățile au decis că situația actuală presupune prelungirea acesteia până în decembrie, pentru că pericolul reprezentat de nemilosul virus nu a dispărut nici acum.

Premierul a anunţat joi că Guvernul nu introduce măsuri de restricţie suplimentare în hotărârea prin care starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, pe motiv că România dispune deja în acest moment de instrumentele necesare în lupta cu coronavirusul. Ludovic Orban a declarat că vrea ca situația să evolueze în bine, iar măsurile adoptate să ducă la o creștere a numărului de infectare și, mai ales, la o viața cât mai aproape de normal.

„Starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal.”, a afirmat prim-ministrul

Astfel, rămân valabile măsurile pe care românii deja le cunosc. Masca de protecție a devenit obligatorie atât în spațiul închis, cât și în cel deschic, indiferent de localitatea din care provii, iar toți elevii își desfășoară activitatea în mediul online.

În plus, au fost interzise complet evenimente numeroase, petrecerile, aniversările, petrecerile în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private. Mai mult, este interzisă circualția în aer liber a grupurilor pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii și inclusiv formarea unor astfel de grupuri. De asemenea, este în vigoare interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top