Connect with us
Activități fizice permise după 15 mai. Vela a făcut anunțul

Social

Activități fizice permise după 15 mai. Vela a făcut anunțul

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că după 15 mai va fi ridicată starea de urgență și va fi înlocuită cu starea de alertă. Din acea dată, se vorbește despre o relaxare a măsurilor impuse. Astfel, românii se vor întoarce treptat la viețile obișnuite. În 10 zile, vor fi ridicate anumite restricții și vor fi permise din nou diverse activități. Despre aceste activități fizice a vorbit și Marcel Vela, exemplificând unele dintre ele.

Vela a anunțat ce activități fizice vor fi permise după 15 mai

Ministrul de Interne a declarat că după 15 mai vor fi reluate diverse activități fizice. Va rămâne valabilă restricția adunărilor de mai multe de 3 de persoane, iar activitățile permise vor fi doar cele individuale. Oamenii vor putea părăsi localitatea doar dacă dețin declarația pe propria răspundere. Se vor putea deplasa, în continuare, în interes de serviciu sau pentru asigurarea de bunuri, dar și pentru executarea activităților fizice individuale.

Dintre activitățile permise, Vela a amintit: mersul pe bicicletă, chiar și în afara localității, pe distanțe mari; drumețiile de la munte precum alpinismul și chiar mersul la pescuit. Pescarii amatori își vor putea începe activitatea din 15 mai. Cu toate acestea, Velea sugerează oamenilor să nu profite de această libertate. Ei trebuie să folosească aceste noi măsuri într-un mod responsabil, mai ales că și restricțiile de noapte vor fi ridicate.

„Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise – atenție, individuale! Va fi şi pescuitul introdus. Din 15 mai, pescarii pot să-şi pregătească familiile că pleacă.”, a declarat Vela.

Cu toate acestea, ministrul a anunțat că nu vor fi deschise sălile de fitness. Deși presupune practicarea unui sport individual, oamenii folosesc aceleași aparate și se pot intersecta în diferit ipostaze.

În plus, cei care dețin terenuri, plantații la țară, se pot deplasa acolo pentru a le îngriji. Vor bifa opțiunea care prevede realizarea activităților agricole.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top