Connect with us
Amendă uriașă pentru un bătrân care a ieșit să-și adune oile scăpate din țarc

Social

Amendă uriașă pentru un bătrân care a ieșit să-și adune oile scăpate din țarc

Situație controversată într-un sat din Prahova, unde un bătrân a primit o amendă uriasă pentru că a ieșit să își adune oile care scăpaseră din țarc. Un vecin răuvoitor a sunat la Poliție, așa că organele de ordine nu au întârziat să apară și să îi dea omului o amendă record. Totul a fost povestit de nepoata acesuia.

Amendă uriașă pentru un bătrân care a ieșit să-și adune oile scăpate din țarc

Bătrânul a ieșit din curte să își adune cele 8 oi care ieșiseră din țarc, însă un vecin a profitat de situație și l-a reclamat repede. Omul a primit o amendă de 15.000 de lei.

A fost depistat în comuna Gornet-Cricov, sat Dobrota, judeţul Prahova, pe domeniul public, fiind în apropierea terenurilor extravilane din sat. Acesta nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere, pentru a părăsi domiciliul, menționând că a părăsit domiciliul pentru a ieși la păscut cu oile, fără a fi angajat, acesta nereprezentând un motiv întemeiat”, scrie în procesul verbal prezentat de observatorulph.ro.

În termen de 15 zile, bătrânul sancționat pe 10 aprilie putea plăti “doar” 7.500 de lei. “Din pensia de 700 de lei, însă, i-a fost imposibil”, spune familia, care îl susține să conteste în instanță sancțiunea primită de bărbatul din Gornet-Cricov.

De la începutul stării de urgență și până acum Poliția Română a dat nu mai puțin de 200.000 de amenzi, în valoare de peste 400.000.000 de lei. România se află printre puținele țări în care nivelul amenzilor este mult peste venitul mediu al locuitorilor, amenda maximă fiind de 20.000 de lei.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top